Alți 17 muncitori vietnamezi de la Conest depistați pozitiv Covid

vietnamezi

Noi cazuri de angajați vietnamezi depistați pozitiv la testul Covid. 24 de muncitori vietnamezi sunt internați, în total, în acest moment, în spitale COVID-19 din Iași, cu forme ușoare și medii ale infecției.

Managerul grupului de muncitori vietnamezi asigură comunicarea între companie și angajații internați, dar facilitează și comunicarea cu medicii.

Conest asigură beneficiarii că toate proiectele continuă. „Betoanele nu se pot turna prin telemuncă”, Irinel Tofan, director general Conest. Mesajul muncitorilor vietnamezi internați în spitale COVID-19 din Iași:

„În numele lucrătorilor vietnamezi, aș dori să mulțumesc companiei Conest pentru că am lucrat aici și lucrez de 3 ani. Conest este o companie mare și bună cu care majoritatea angajaților doresc să lucreze. Am fost foarte norocoși să facem parte din echipa Conest timp de 3 ani. Am fost tratați cu amabilitate și prețuire. La început oamenilor le-a fost puțin frică să meargă la spital, dar după s-au simțit din ce în ce mai bine. Acuma nu sunt îngrijorați. Conest a avut grijă de ei bine și a acționat cu rapiditate pentru situația sensibilă provocata de COVID-19. Suntem recunoscători pentru omenia cu care ne-ați tratat și ne tratați. Starea colegilor mei vietnamezi, de sănătate și de spirit, este una bună, datorită grijii pe care o au medicii. Ei vorbesc cu familiile lor în fiecare zi, iar cei dragi lor nu mai sunt ingrijorați. Condițiile spitalului sunt foarte bune. Medicii și asistentele au dat dovadă de profesionalism.Majoritatea le recomanda colegilor să lucreze la Conest. Sunt deschiși să lucreze pentru Conest oricând va fi nevoie. Mulțumesc!”, Vi Vi Tuan, managerul echipei de muncitori vietnamezi.

Conest a acordat și pe data de 19 septembrie, o atenție sporită grupului format din 52 de muncitori vietnamezi. Au lucrat în echipe distincte pe șantierele Conest. În același timp, în permanență s-a lucrat în spații deschise asigurând normele de distanțare.

Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanțare, fără ca angajații vietnamezi să interacționeze cu ceilalți angajați. Nu au părăsit incinta șantierelor și nu au intrat în spații publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering.

Conest a aplicat și măsura testării periodice a angajaților ca măsură de prevenire a răspindirii infecției cu COVID-19. Din păcate, așa cum s-a întâmplat în toate domeniile de activitate, în Iași, în țară și în lume, la testarea de rutină din 19 septembrie, 21 din cei 52 de angajați vietnamezi au ieșit pozitiv la teste. Am luat atunci măsurile indicate de autorități, măsuri pe care le-am făcut publice prin intermediul unui comunicat de presă difuzat pe 19 septembrie. Ne așteptăm să apară și alte cazuri întrucât am ținut permanent legătura cu medicii și am efectuat testări periodice.

Astăzi, au venit rezultatele testelor pentru 28 de muncitori vietnamezi. 17 muncitori din cei 28 retestați au ieșit pozitiv. 11 sunt în continuare izolați. S-au luat toate măsurile prevăzute de legislația sanitară. „Conducerea companiei Conest ține să informeze că păstrăm permanent legătura cu muncitorii vietnamezi internați prin intermediul managerului lor, cunoscător de limbă engleză. Trimitem periodic, la recomandarea medicilor, pachete cu fructe, ne îngrijim să aibă cele mai bune condiții și să revină sănătoși în activitate”, au precizat cei de la Conest.