Alte două curse speciale ale TAROM vor aduce acasă aproximativ 350 de români din Grecia, după ce Blue Air a anulat zborurile

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

TAROM trimite mâine alte două curse speciale pentru repatrierea cetățenilor români abandonați de Blue Air pe aeroporturile din Europa, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Prima cursă va pleca la ora 5.25 spre aeroportul Zakynthos după care va continua zborul spre aeroportul Heraklion, pentru a repatria 160 de cetățeni aflați în Grecia. A doua cursă va pleca la ora 22.20 direct spre Heraklion pentru a repatria alți 189 de cetățeni români”, a spus Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, TAROM a mai trimis până acum o cursă specială la Heraklion (Grecia) dar și la Tel Aviv (Israel), Larnaka (Cipru) și Malaga (Spania), pentru aducerea în România a cetățenilor români în condiții de siguranță.

Blue Air a anunțat, printr-un comunicat, că va relua zborurile începând cu data de 10 octombrie, pentru că nu dispune de fondurile necesare plății combustibilului și celorlalte cheltuieli operaționale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

De asemenea, compania aeriană le transmite tuturor pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 Octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporturile de plecare, aceste zboruri neputând fi operate.