Alte 3 cutremure s-au produs in zona Gorj dupa cel de 5.7 grade

cutremur

Alte 3 cutremure s-au produs dupa cutremurul din aceasta dupa amiaza de 5.7 grade pe scara Richter. Un seism de 3.9 grade pe scara Richter a avut loc la o adancime de 12 kilometri, epicentrul fiind la 8 kkilometri de Targu Jiu.

Alte doua cutremure de 3.4 si 3.5 grade au avut loc in jurul prei 15.30. Si aceste doua seisme au fost de suprafata. Dupa cutremurul de astazi, s-a luat decizia activarii unei grupe operative.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o discuție telefonică cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, în legătură cu cutremurul produs, astăzi, în regiunea Olteniei. Premierul a cerut organizarea de îndată a activităților necesare pentru gestionarea situației și pentru coordonarea acțiunilor de sprijin. În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenție în situație de urgență, în cadrul centrului de coordonare din minister”, a anuntat Guvernul.