Alt video cu mesaj obscen adresat femeilor de către asistentul universitar de la „Nicolae Titulescu”. Înainte să predea la Drept, a fost consilier în Ministerul de Interne

untitled-design-2023-01-27t130027-627

Pe 19 ianuarie, Constantin Marc Neagu a demisionat din funcția de asistent universitar la Drept, în cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din București, după ce și-a întrebat o studentă, în timpul unui live pe TikTok, care dintre colegele ei sunt virgine. Într-un alt video, primit și verificat de Libertatea, fostul cadru universitar folosește cuvinte obscene și jignitoare față de femei.Atenție, acest articol conține limbaj explicit! „Caut p**** virgină cu f**** (păr pubian, n.r.) imperiali, deci de ăia dezordonați, cârlionțați, să nu se mai vadă buzele de la p**** de f****. Marc30000000000 pe Instagram, dar cu C, nu cu K. Luați aminte, anunțul este cât se poate de serios”. Cuvintele îi aparțin lui Constantin Marc Neagu, 33 de ani, până de curând asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din București. Pot fi auzite într-un video care a fost postat pe social media acum 2-3 luni, conform unei surse care a trimis filmarea redacției.

Discursul este aproape identic cu cel rostit de către Constantin Marc Neagu într-un live de pe TikTok, când și-a întrebat o studentă dacă mai are colege „virgine cu f****”. După ce acest video a ajuns în presă, stârnind un amplu scandal, Neagu și-a dat demisia, pe data de 19 ianuarie. Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, Universitatea ,,Nicolae Titulescu” din București a precizat că, până la data de 18 ianuarie 2023, nu au existat sesizări „privind un asemenea tip de comportament” în ceea ce îl privește pe Constantin Marc Neagu.„El umbla mult cu interlopi”, spune sursa care povestește că l-a cunoscut pe Constantin Neagu în Piața Constituției, unde noaptea se adună „pasionați de mașini și interlopi”. Constantin Neagu e prieten bun cu Nuțulică, dar și cu Mario Pavel, fiul lui Jan Pavel, fostul șef al galeriei Steaua, mai precizează sursa. Un alt video obținut de Libertatea îl arată pe fostul asistent universitar coborând dintr-o mașină de lux Bentley, cu un spray în mână, în Piața Constituției, intrând într-un conflict verbal cu niște bărbați. „Așa, mă, vino și bate-mă”, strigă Constantin Neagu.

La mână poartă același ceas cu brățară neagră care se vede și în videoul unde spune că e în căutare de „virgine cu f****”. „Aici este o filmare când a dat cu spray unor fete care l-au refuzat în Piața Constituției”, explică sursa. Primul job, consilier în MAI, când ministru era Gabriel Oprea Primul job al lui Constantin Marc Neagu, conform CV-ului lui, a fost cel de consilier personal al ministrului de interne al României din septembrie 2014 în noiembrie 2015. În acea perioadă, Gabriel Oprea ocupa funcția de ministru de interne. Oprea este un apropiat al tatălui lui Constantin Neagu, profesorul universitar Ion Neagu. Ion Neagu a fost coordonatorul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, despre care Emilia Șercan a dovedit că a fost plagiată. Multe pasaje au fost copiate dintr-o lucrare a profesorului Neagu. Oprea este „copilul de suflet al profesorului Neagu”, spunea Miron Cozma în 2011. Fostul lider al minerilor a fost apărat mai întâi de Ion Neagu, apoi de Gabriel Oprea, la sugestia primului. Cunoscut profesor de drept, Ion Neagu a fost preşedintele Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor între 2002 și 2004, în guvernul Adrian Năstase. După ce a plecat din echipa lui Oprea, Constantin Neagu a mai rămas câteva luni la Ministerul de Interne pe funcția de consilier personal la cabinetul Secretarului de Stat.