Alt tip de atac in Ucraina. Rusii trimit bombe parasutate

bombe parasutate

Trupele ruse au început să arunce bombe cu parașută asupra orașului Harkov. Primarul le-a cerut locuitorilor din Harkov să rămână în adăposturile anti-bombă și în stațiile de metrou, în special noaptea.

„Inamicul bombardează Harkovul de o lună și jumătate. În ultimele două zile, alături de mine, obuze, sisteme Grad, Harkov bombardeaza intr-un alt mod. Agresorul rus aruncă bombe cu parașuta. Rog locuitorii să nu se apropie. In orice caz, informați imediat salvatorii sunând la 101 sau 112”, a postat serviciul de presă al Consiliului orășenesc Harkov pe Telegram.

După cum s-a raportat, pe 8 aprilie, martorii oculari au observat bombe cu parașuta la periferia orașului, cel puțin șapte case private fiind distruse. Ieri, o clădire cu cinci etaje a fost ruinată în aceeași zonă.

Salvatorii au scos șapte persoane din dărâmăturile casei lovite de rachete, iar alte opt persoane au fost evacuate. O pâlnie adâncă de aproximativ cinci metri s-a format în apropierea casei distruse. Într-una dintre intrări, toate etajele au fost distruse, iar apartamentele s-au prăbușit. Martorii oculari au spus că au văzut obuze căzând din cer cu parașute. Astfel de mine pot fi aruncate de la mai multe lansatoare de rachete Smerch.