Alocări bugetare istorice pentru Piatra Neamț

bani

Primăria din Piatra Neamț a anunțat ample lucrări de modernizare pe străzile și bulevardele din municipiu. Vor fi urgentate în special spre zona Dimitrie Leonida – 9 mai și în zona podului peste Cuejdi, unde au fost înregistrate decalaje mari în execuție. Autoritățile locale le-au transmis oamenilor că anumite artere din oraș se vor aglomera.

18 milioane de euro vor fi investite în modernizarea și reabilitarea principalelor străzi și bulevarde din municipiul Piatra Neamț. Cele trei coridoare de mobilitate care vor fi reorganizate şi modernizate sunt bulevardul 9 Mai – strada Dimitrie Leonida, bulevardul Decebal – piaţa Mihail Kogălniceanu – bulevardul Traian şi strada Mihai Viteazu. Pe tronsonul dintre bretelele de la 9 Mai și Podul peste Cuejdi, prevăzut în proiect, au fost întâmpinate dificultăți în demararea lucrărilor. Autoritățile spun că firma care s-a ocupat de lucrări nu ar fi alocat suficient de multe resurse și echipamente.

Astăzi, orașul Piatra Neamț trece printr-un proces complex de modernizare. Avem lucrări de modernizare și execuție semnate și începute de peste 200 de milioane de lei. Contracte de o valoare istorica, fără precedent în municipiul Piatra Neamț. Doar pe ceea ce înseamnă pe proiectele de mobilitate avem lucrări de peste 150 de milioane de lei la care se adaugă lucrări de 15 milioane de lei, parte a municipiului investiție în rețeaua de canalizare a orașului. Pe lângă acestea mai sunt și reparatori de utilități, a spus Andrei Carabelea, primarul mun. Piatra Neamț.

Conform proiectului, urmează să fie create benzi speciale pentru transportul în comun, piste de biciclete şi vor fi recompartimentate traseele.

Pe Mihai Viteazu, pe al treilea coridor lucrările vor începe așa cum a spus domnul primar după definirea contractului cu dirigintele de șantier. Lucrările vor începe din zona Sălii Polivalente continuând cu podul de pe Strada Fermelor care și el va fi consolidat și ulterior, cu lucrările de amenajare a trotuarelor și a asfaltului, a explicat Vlad Moscalu, city manager Piatra Neamț.

În paralel cu această mare investiție, Primăria va obține o finanțare prin proiecte europene de 12 milioane de lei pentru un sistem de bike sharing cu 22 de stații amplasate în mai multe zone ale orașului.