Alexia va petrece Revelionul alaturi de familie

Screenshot_20221229-233214_Chrome

Miracol după accidentul din Paşcani. Alexia, fata de 15 ani care a fost ranita grav in accidentul de autocar isi va petrece Revelionul acasa, alaturi de familie. Adolescenta a iesit la plimbare pe holurile spitalului din Iaşi însoţită de medicul care i-a dat a doua şansă la viaţă şi de asistente iar maine va fi externata.  

Sidonia Susanu – medic primar Chirurgie Plastica: „Avem o veste extraordinara. Astazi a avut loc ultima interventie chirurgicala, iar maine va fi externata din cadru spitalului nostru. Doar degetele mainii drepte le poate misca in flexie, datorita faptului ca doi dintre cei trei nervi importanti ai mainii au fost nesectionati in accident, dar cu siguranta acest copil va recupera si celelelate functii motorii la mana dreapta si la mana stanga„.

Pana va reusi sa isi foloseasca din nou mainile, Alexia are un drum lung de terapie de efectuat.

Intr-un interval de 8 – 12 luni, apreciem ca acest copil va recupera mare parte din functiile motori ale mainilor, acestea fiind ultimele recuperari, in sensul ca miscarile cotului vor fi recuperate mult mai repede. Ca orice pacient care sufera o interventie de revasculariare sau replantare a unui segment de membru este nevoie de un  program de terapie foarte sustinut, de doua sedinte zilnic, la interval de 6 ore, pe perioada de 6 luni, un an in functie de distanta de la nivelul de sectiune si pana la varful degetelor„, a precizat Sidonia Susanu.

După accidentul din 17 decembrie, fata a fost operată timp de 20 de ore de medicul numit îngerul copiilor, iar după doar două zile a reușit, în mod miraculos, să își mişte degetele. A fost un lanţ al binelui care a dus aici: fratele copilei i-a găsit mâinile pe câmp după accident, apoi medicii au făcut imposibilul pentru a o salva. Dacă totul merge bine, Alexia isi va putea folosi mainile in 8 luni de zile.