Alexia, un an de la accidentul care i-a schimbat viața

A plecat cu gândul că va dansa alături de colegii din ansamblu pe scena unui concurs din Ialomița, dar s-a trezit pe patul de spital. Totul după ce, autocarul în care se afla, s-a răsturnat într-o curbă la Pașcani, iar Alexia a fost grav rănită. Acum, la un an distanta de la nefericitul eveniment în care tânara a fost la un pas sa isi piarda mainile, viata Alexiei a intrat pe un făgaș normal. Si-a recuperat mobilitatea în proporție de 70%, cântă, danseaza și își trăiește viața din plin.

Alexia a trecut cu bine peste evenimentul care i-a marcat viata. La un an de la accident, tânăra a acceptat sa vorbeasca cu noi despre perioada de recuperare . Cu zambetul pe buze si insotita de fratele ei Eric ne-a povestit cum a fost anul 2023 pentru ea.

Alexia Tudose:„Eu cumva stiam in subconstientul meu ce s-a întâmplat. M-am trezit cand stateam in patul de spital, mă uitam pur și simplu la perete dar stiam practic ce s-a întâmplat, dar nici nu eram sigură de ce sunt în spital. Țin minte doar că a venit o asistentă și vorbea cu mama si îi spunea cumva ce s-a întâmplat și vorbeau în șoaptă ca să nu aud eu. Și le-a povestit si atunci mi-am amintit că eram într-un autocar și asta îmi amintesc. Recuperarea mea a fost una buna si continua sa fie buna. Cred că din prima seară după operație am început să-mi mișc deja degetele de la mâna dreaptă. Si ca sa intelegeti cat de bine decurge recuperarea, un nerv pe zi crește cu un milimetru, la mine a crescut cu trei milimetri pe zi. E o minune.”

Alexia și-a făcut deja planuri de viitor. Își dorește să dea la Conservator și să continue cu dansul si muzica.

Alexia Tudose: „Am lansat acum cea mai recenta piesa la un an de la accident. Practic este vorba despre povestea mea si despre anul meu in care vreau sa motivez persoanele care trec prin traume de genul sa aiba mereu capul sus si sa nu se lase niciodată. Adica mereu să aibă speranța aia și să gandeasca pozitiv.”

Alaturi îi stă mereu Eric, fratele ei mai mare care a salvat-o din autocarul răsturnat.

„Suntem foarte apropiați. Eram și înainte, poate că accidentul acesta ne-a legat mai mult. Chiar daca el este cu afecțiunea, să vină să mă imbratiseze si asa, eu sunt mai căpoasă așa să zic, dar da el m-a salvat și sa stiti ca el este genul care este atent zi de zi. Uita foarte multe chestii, dar cand a trebuit sa fie atent chiar a fost si sunt si acum bucuroasa de curajul lui. El m-a salvat, mi-a luat mânuța de jos, m-a dus la ambulanță. Chiar când m-am dus la ambulanta, trebuiau să mă schimbe în alta, si au uitat mana in cealalta ambulanta, iar el s-a dus, a luat-o si a pus-o în ambulanța care m-a dus la spital.”

Eric Tudose: „A fost o experiență, una negativă și una pozitivă pentru că, una negativă este că și-a pierdut mânuțele, și am salvat-o și una pozitivă pentru că am invatat foarte multe chestii, m-am maturizat foarte mult psihic, emoțional, acuma sunt mult mai bine, fata de anul trecut, la fel si Alexia si familia noastra.”

Relația cu doctorul Sidonia Susanu a rămas specială. Alexia o considera a doua mamă.

„Este o relatie foarte deosebita pentru ca o simt foarte aproape. Chiar daca ne cunoastem de putin timp si nu intr-un mediu foarte plăcut, am si mai spus. Imi este ca o a doua mamă, am foarte multa incredere cand sunt cu ea si ma simt protejata.”, a spus tanara.

La un an de la accident, ea impreuna cu colegii au decis sa mearga sa o colinde pe cea care i-a devenit înger păzitor.

Sidonia Susanu – Medic Primar Chirurgie Plastica: „Ce pot sa va spun este ca ne bucuram sa îi vedem zâmbind, fericiti. Chiar daca nu si-au terminat programul de recuperare, chiar daca inca nu sunt completi functionali, totusi sunt optimisti, bucurosi, incarcati de o lumina specifica vartsei lor. Un optimism extraordinar pe care au venti sa il impartaseasca cu noi.

Alexia ramane un exemplu demn de urmat, de bunatate si speranta ca totul va fi bine, chiar si atunci cand lucrurile merg rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *