Alexei Navalnii, liderul opozitiei ruse a murit in inchisoare

Alexei Navalnii, liderul opozitiei ruse a murit in inchisoare. Cel mai redutabil opozant al președintelui rus Vladimir Putin, s-a prăbușit și a murit vineri după o plimbare în colonia penală arctică „Lupul polar”, unde își ispășea o pedeapsă de trei decenii de închisoare, a anunțat serviciul penitenciar rus.

Alexei Navalnii, liderul opozitiei ruse a murit in inchisoare

Moartea lui Navalnii, un fost avocat în vârstă de 47 de ani, privează opoziția rusă disparată de liderul său cel mai curajos și carismatic, chiar în momentul în care Putin se pregătește pentru alegeri care îl vor menține pe fostul spion KGB la putere cel puțin până în 2030. Navalnii a ajuns la proeminență în urmă cu mai bine de un deceniu vorbind public – și documentând – ceea ce el spunea că este vasta corupție și opulență din rândul „escrocilor și hoților” care conduceau Rusia lui Putin.

CITESTE SI: Vladimir Putin sustine ca Rusia nu intra in razboi cu alte tari daca nu este atacata

Serviciul penitenciar federal al Districtului autonom Yamalo-Nenets a precizat într-o declarație că Navalnii nu s-a simțit bine după o plimbare în colonia penală IK-3 din Kharp, la aproximativ 1.900 km nord-est de Moscova, în Cercul Arctic.

Și-a pierdut cunoștința aproape imediat și a murit la scurt timp după aceea, în ciuda eforturilor echipei medicale a închisorii și ale personalului de la ambulanță, a precizat serviciul penitenciar. Încercările de a-l resuscita au eșuat, a precizat acesta.

Kremlinul a declarat că Putin, care se afla în vizită la fabricile din Munții Ural, a fost informat. Soția lui Navalnii, Iulia, a declarat că nu poate fi sigură că soțul ei a murit deoarece „Putin și guvernul său… mint neîncetat”.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *