Alexandru Rafila trimite o echipa la Spitalul Judetean Focsani dupa moartea unei adolescente din cauza unei operatii de cezariana

spitalul judetean de urgenta focsani

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila a anuntat astazi la Focsani ca va trimite o echipa a Ministerului Sanatatii si INSP Vaslui la Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon din Focsani dupa moartea unei adolescente de 17 ani, in urma unei operatii de cezariana.

„M-am tot gândit cum să facem la spitalul judeţean de la dumneavoastră, să avem o echipă managerială şi o echipă medicală care să lucreze împreună şi foarte, foarte curând, o să vină o echipă de la noi de la Ministerul Sănătăţii, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, agenţia care se ocupă de calitatea serviciilor în sănătate, şi să încercăm să stăm de vorbă cu profesioniştii din sănătate pentru că de ei avem nevoie şi, fără profesioniştii din sănătate, indiferent ce am face la nivelul Ministerului Sănătăţii sau la nivelul Guvernului nu vom putea rezolva probleme”, a afirmat Alexandru Rafila.

Trei medici de la Spitalul Judetean Focsani sunt anchetati dupa moartea unei tinere, in urma unei operatii de cezariana. Cadrele medicale au uitat in corpul tinerei materiale sanitare care s-au infectat si i-au provocat o septicemie, ce i-a produs decesul. Inainte, minora a fost supusa altor 3 interventii chirurgicale. Pe 16 aprilie, Elena M. nastea un baietel la Spitalul Judetean Focsani. Dupa externare, tanara s-a simtit rau acuzand dureri abdominale.

Aceeasi medici care i-au facut fetei cezariana au operat-o din nou. In decurs de cateva zile au mai operat-o de doua ori. In luna iulie, fata a intrat in coma si apoi a murit. Raportul de medicina legala a confirmat ca moartea tinerei a fost violenta, in urma unui soc septic eritonita acută generalizată, consecința directă a abceselor intraabdominale.

Medicul care a operat-o este acuzata acum de ucidere din culpa iar alt medic care a participat la doua operatii de favorizarea infractorilor. Un al treilea medic este suspectat de fals intelectual.