Alexandru Rafila recomandă cu tărie purtarea măștii în spațiile aglomerate, mijloacele de transport și unitățile de învățământ

alexandru rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, recomandă cu tărie purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, în mijolacele de transport și în unitățile de învățământ, deși starea de alertă va fi ridicată.

„Prudența și responsabilitatea individuală trebuie să fie principalele atribute ale perioadei următoare. Se renunță în primul rând la utilizarea măștii atât în spațiile exterioare, cât și în cele interioare nu va mai fi obligatorie, ea este necesară. Nu vor mai fi limite privind accesul în diferite spații, în privința orarului”, declara Alexandru Rafila.

Acesta recomanda în continuare izolare în cazul celor suspecți că ar fi infectați cu SARS-CoV-2: „Să respecți condiția izolării este de bun simț. Dacă un copil e simptomatic, nu îl trimit la școală în colectivitate”.

Ministrul adaugă că permite univeristăților o perioadă de tranziție pânp când acestea vor fi deschise.

„Noi întotdeauna am pledat pentru o tranziție graduală și în cazul restricțiilor, și în cazul universităților. O perioadă de tranziție este necesară. Există o ordonanță care ar permite prin decizia Senatului universității o perioadă de tranziție. La nivelul școlilor, activitatea a fost față în față și ea poate să continue”, a transmis Rafila.