Alexandru Rafila, despre Florin Cîțu: „A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României”

alexandru rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, consideră că Florin Cîțu gestioneză defectuos valul 4 al pandemiei de coronavirus. Privind introducerea certificatului verde la nunți, acesta a declarat că prim-ministrul „bate câmpii ca de obicei” și l-a numit „prim nuntaș al României”.

Alexandru Rafila, pentru B1TV, :„Dl Cîțu bate câmpii ca de obicei. Nu știu dacă e serios sau nu, ori uită foarte repede ce a spus, ceea ce foarte grav, că e premier, ori nu spune adevărul, și atunci e și mai grav. A găsit acum o soluție despre nunți. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României și rezolvă lucrurile prin introducerea certificatului verde la nunți.”

Florin Cîțu a propus folosirea certificatului verde la nunți pentru a evita anularea acestora în momentul în care incidența va ajunge la 3 la mie.

Florin Cîțu, prim-ministrul României: „Sunt nunți programate în perioada următoare, în zone în care ajungem la 3 la mie (n.red. – incidența). Aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde, dacă se poate. Oamenii nu mai pot să-și mai modifice data de la o săptămână la alta și aș propune pentru nunțile deja programate, în zone în care incidența crește, să folosim certificatul verde”

Cîțu a mai transmis că programul de vaccinare este un succes, dar deputatul PSD l-a contrazis.

Alexandru Rafila: „De ce să ia măsuri când dânsul (n.red. – premierul Florin Cîţu) a spus că a învins pandemia datorită succesului programului de vaccinare? 4 – 5 luni nu doar că n-a făcut nimic, dar a și încurajat diverse manifestări care au fost acceleratoare ale pandemiei.”

sursă: gândul