Alexandra şi Georgiana, fetele de 15 ani din Lupeni care s-au sinucis împreună erau drogate cu cristal. Rezultatul examenului toxicologic

Au apărut primele rezultate ale examenului toxicologic în cazul celor 2 fete care s-au sinucis împreună la începutul lunii decembrie. S-a constatat că la acel moment cele două minore erau intoxicate cu drogul Cristal. Fetele au fost găsite fără viaţă, cu faţa spre cer, semn că ele s-ar fi putut arunca, împreună, cu spatele spre pământ. Pe clădirea de pe care s-au aruncat au fost găsite telefoanele lor, gecile şi un pachet de ţigări.

Examenul toxicologic efectuat în cazul morții celor două fete care s-au sinucis în Hunedoara la începutul lunii decembrie indică faptul că acestea ar fi avur prezentă în corp o substanţă psihoactivă. Ar fi vorba de drogul Cristal, substanţa care în ultimul an a făcut prăpăd printre adolescenţii din România.

„A fost identificată prezența unei substanțe psihoactive în organismul celor două fete. Este vorba despre acel drog cunoscut sub denumirea de Cristal. Nu putem preciza exact în ce moment au consumat”, a explicat pentru Gazeta de dimineață, procurorul Robert Scorța, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani.Una dintre ele era elevă în clasa a noua la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Vulcan şi cealaltă era elevă la Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani.

Cu o seară înainte, una dintre ele a sunat la poliţie să reclame un scandal monstru în familie, spun surse din anchetă. Cearta ar fi pornit tocmai de la comportamentul adolescentei: părinţii îi reproşau că lipseşte mereu de acasă şi că a deprins obiceiuri periculoase din cauza anturajului.Reamintim că Alexandra şi Georgiana, două fete de 15 ani, din Uricani, şi-au curmat viaţa împreună. Tragedia a şocat întreaga comunitate şi a lăsat în urmă multe întrebări fără răspuns. Într-un ultim mesaj, adolescentele s-au plâns că au fost victime ale bullyingului. Ancheta va stabili şi dacă au consumat substanţe interzise înainte să se urce pe acoperişul unei fabrici dezafectate. Psihologii îi îndeamnă pe părinţi să fie atenţi la schimbările de comportament ale copiilor şi să îi asculte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *