Alexandra Iordache și Dragoș Cazacu au câștigat Campionatul Național Individual de Iarnă – U16

* Ieşeanul Răzvan Aghion a fost finalist în proba de dublu, alături de dinamovistul Mihnea Zaharia.

Centrul Național de Tenis din cadrul FRT a găzduit ediția 2019 a “Campionatului Național Individual de Iarnă – U16”, unul foarte echilibrat, cu mulți jucători valoroși la start.

Turneul de simplu al fetelor a fost câștigat de o reprezentantă a clubului CSM București, Alexandra Iordache, jucătoare venită din calificări, care a reușit în drumul ei spre titlu să învingă și două favorite. În ultimul act, Alexandra a trecut în trei seturi, 6-1, 3-6, 6-4, de favorita nr. 2, Alexandra Petric, de la CSA Steaua București.

Meciul pentu locul 3 nu s-a mai jucat, acesta fiind ocupat de Andreea Lila, de la CSM Craiova, după ce adversara sa, Maria Sara Popa, de la LPS Mircea Eliade București, s-a retras din cauza unei acidentări.

La fel de echilibrată a fost și finala de simplu a băieților, campionul din acest an, Dragoș Cazacu, de la Asociaţia Tenis Club Bright Constanța, favoritul cu nr. 3, impunându-se în ultimul meci al turneului cu 3-6, 6-2, 6-3, în fața lui Andrei Voican, de la CS Târgoviște.

Podiumul probei a fost completat de Luca Constantin, de la CS Tenis Prim București, care s-a impus cu 6-4, 7-5, în finala mică în fața lui Mihnea Zaharia, de la CS Dinamo București.

La dublu fete s-au impus favoritele nr. 3, Ioana Daria Macos (CS Dinamo București)/Lavinia Tănăsie (CS Kofe), care au câștigat la mare luptă, cu 7-6 (0), 3-6, 10-7, finala mare cu perechea Floriana Popovici (CSM Oradea)/Alexia Todoni (CSM Timișoara).

La fel de disputat a fost și meciul pentru locul 3, câștigat cu 3-6, 6-4, 10-2, de Andra Diana Stanciu (CS Mamaia) și Annemarie Cristmann (CS Sportul Studențesc Bucureşti) în fața perechii Alexia Trașcă (AS Club Tenis București)/Maria Ciubotaru (CSM Focșani 2007).

În fine, și proba de dublu băieți a avut parte de un alt rezultat surpriză, titlul fiind câștigat de o echipă care nu era printre favorite. Andrei Voican (CS Târgovişte) și Zoltan Teszari (CSM Oradea) s-au impus în finală după ce au piedut primul set, scor 4-6, 6-1, 10-8, cu favoriții nr. 4, Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi 2002)/Mihnea Zaharia (Dinamo Bucureşti).

În finala mică victoria a revenit perechii Andrei Cuceu (CS Tenis Club Baia Mare)/Mihai Lungu, care s-a impus cu 7-6 (3), 4-6, 10-5, în fața favoriților nr. 2, Alexandru Stupar (CSM Sibiu)/Alin Fătu (AS Tenis Club București).

De menţionat că, în proba de simplu masculin, clubul CFR Iaşi 2002 a avut doi reprezentanţi, Eduard Schipor şi Răzvan Aghion, ambii fiind eliminaţi încă din primul tur. Am consemnat rezultatele: Alin Fătu (AS Tenis Club Bucureşti) – Eduard Schipor (CFR Iaşi – venit din calificări) 6-0, 6-1 şi Mihnea Zaharia (Dinamo Bucureşti) – Răzvan Aghion (CFR Iaşi – cap de serie nr. 5) 3-6, 6-4, 6-2.

În întrecerea feminină, la simplu, Maria Bianca Andrei, legitimată de CS CFR Iaşi a ajuns până în turul al doilea (optimile de finală), acolo unde a pierdut în faţa jucătoarei Maria Sara Popa (LPS Lircea Eliade Bucureşti), la scorul de 1-6, 1-6.

La dublu fete, perechea Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) / Daria Maria Munteanu (TC Coreco Iaşi) a ajuns până în turul secund (sferturi de finală), unde a pierdut cu 3-6, 1-6 în faţa cuplului finalist Floriana Popovici (CSM Oradea) /Alexia Todoni (CSM Timișoara).

Arbitrul principal al competiţiei a fost Dragoş Moisi.

Începând cu 2 februarie 2019, tinerii ceferişti ieşeni Răzvan Aghion şi Eduard Schipor vor participa la Circuitul Naţional FRT – Cupa TCB, de la Bucureşti, un turneu de categoria A pentru categoria de vârstă 16 ani.