Video | Alerta la Spitalul de Copii Sf. Maria. Degajari de fum la etajul 1

UPDATE: „S-a constatat fum, funingine, ceva venea din climatizare. Au fost afectate, zona de parter internari de zi, etajele 1,2 si 3. Pe zona predata noua in functionalitate totala nu exista nicio flacara deschisa, nu a fost in zona noastra de utlizare a spitalului. Nu stim ce este in zona constructorului. Pacientii care erau in saloanele din apropierea zonei de degajare cu fum au fost evacuati. Vom spala funinginea si vom fi in parametri maximi. Constructorul trebuie sa ne comunice ce s-a intamplat ca in zona noastra nu exista nimic. Sursa este din zona care este in reparatii acum”, a precizat Alina Belu, manager Spitalul de Copii Sf. Maria.

UPDATE: „S-au deplasat 14 autospeciale de interventie cu aproximativ 50 militari. Au fost evacuati 50 copii si aproximativ 150 persoane adulte. Nu a fost incendiu, nu au fost victime. Cauza probabila a degajarilor de fum este in curs de stabilire”, a precizat Georgica Onofreiasa, Purtator de Cuvant ISU Iasi.

UPDATE: „Incidentul s-a produs in corpul nou al spitalului”, a anuntat Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Iasi

UPDATE: Potrivit unui martor, cei de la Spitalul de Copii au facut probe la instalatia de aerisire fara ca ISU Iasi sa fie instiintat.

UPDATE: Potrivit ISU Iasi au fost evacuati 50 copii si 150 adulti

STIRE INITIALA: Este alerta la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi unde sunt degajari de fum la etajul 1 al unitatii medicale. Acum, se deplaseaza mai multe autospeciale de interventie.

Ultimul incident de acest gen a avut loc pe 22 iunie anul trecut cand a izbucnit un incendiu la secția de Terapie Intensivă.  Au fost evacuati atunci 13 copii de la etajele 2 și 3, 11 cadre medicale și 7 aparținători. Revenim cu detalii  

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!