Alertă la sediul Poliției din Varșovia, după ce un pachet-cadou primit din Ucraina a explodat

62310320

Un pachet-cadou pe care un comandant al Poliției poloneze l-a primit în timpul unei vizite recente în Ucraina a explodat la sediul Poliției din Varșovia, provocând rănirea ușoară a comandantului și a unui angajat civil.

Explozia a avut loc miercuri dimineață, la ora 07:50, a precizat ministerul, dar a anunțat Ministerul polonez de Interne. nu a precizat ce obiect a primit comandantul polonez drept cadou în timpul vizitei de lucru în Ucraina, notează Associated Press.

Comandantul s-a întâlnit duminică și luni cu lideri ai poliției ucrainene și ai Serviciului pentru Situații de Urgență, a mai precizat ministerul.

În urma exploziei, „partea poloneză a cerut părții ucrainene să ofere explicații relevante”, a precizat acesta.

De asemenea, Varșovia a adăugat că șeful Poliției se află de miercuri într-un spital pentru observație, în timp ce angajatul civil nu a necesitat spitalizare.

Polonia este un aliat al Ucrainei și i-a oferit acesteia diferite forme de sprijin de la invazia pe scară largă a Rusiei, la 24 februarie. Polonia a trimis ajutor militar și umanitar Ucrainei și a acceptat un număr mare de refugiați.