Alertă falsă de bombă, pe Aeroportul din Cluj. 149 de pasageri au aşteptat aproape 4 ore pentru a decola spre Luton

O zbor cu direcţia Luton, UK, de pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj a decolat cu o întârziere de aproape 4 ore. Cei 149 de pasageri au fost informaţi că există un pericol de bombă, care s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

Pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă şi s-au aplicat procedurile de verificare a aeronavei şi a pasagerilor, constatându-se că a fost vorba despre o alarmă falsă, relatează news.ro.

Conform datelor furnizate de reperezentanţii Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, un apel telefonic primit duminică dimineaţă anunţa o ameninţare privind siguranţa şi securitatea pasagerilor pentru zborul companiei aeriene Wizz Air, care urma să efectueze o cursă pe ruta Cluj – Napoca – Luton.

„La bordul avionului care urma să decoleze la ora 6:15 se aflau 149 de pasageri şi echipajul de cabină. A fost activat imediat planul de urgenţă şi au fost puse în aplicare procedurile specifice în cazul unei ameninţări de securitate, fiind alertate toate instituţiile competente. Pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă şi s-a trecut la aplicarea procedurilor de verificare a aeronavei şi a pasagerilor. În urma verificărilor, nu au fost descoperite indicii care să constituie o ameninţare la securitatea şi siguranţa pasagerilor”, transmit reprezentanţii aeroportului.

Pasagerii au fost reîmbarcaţi, iar aeronava a decolat în siguranţă, la ora 9:54, cu o întârziere de aproximativ 3 ore şi jumătate.

Reamintim că este haos pe marile aeroporturi, în plin sezon turistic. Au fost zboruri anulate şi vacanţe date peste cap pentru mii de oameni în ultimele două luni.

sursa observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *