Alertă de terorism în Europa. Descinderi la Viena. Au fost arestaţi mai mulți indivizi care plănuiau să arunce în aer Catedrala Sf. Ștefan, în timpul slujbei de Crăciun

Brigăzile antiteroriste din Europa sunt în stare de alertă după ce au primit indicii că o celulă teroristă plănuia să comită mai multe atacuri în Germania, Madrid și Viena. În orașul german Koln, au fost aduși câini special antrenați pentru detectarea explozibilului. 

A fost tensiune mare în Koln. Un incidiu i-a pus pe jar pe polițiștii germani – un grup de teroriști plănuiau să arunce în aer catedrala din Koln chiar în noaptea de Revelion. Timp de ore întregi, polițiștii și câinii special antrenați au căutat explozibili în lăcașul de cult, iar localnicii și turiști au fost percheziționați ca la aeroport de forțele de ordine. 

Intrarea se va face doar pe baza actului de identitate. În spatele atentatelor s-ar afla o grupare teroristă islamică din regiunea iraniană Khorassan.

Descinderi au avut loc și în Viena. Potrivit cotidianului german Bild, polițiștii au arestat mai mulți cetățeni din Tadjikistan, bănuiți că fac parte din celula afgană a Statului Islamic. Teroriștii plănuiau să arunce în aer Catedrala Sfântul Ștefan chiar în timpul slujbei de Crăciun.

Măsurile de securitate au fost sporite și în Franța, după ce 5 tineri cu vârste între 20 și 23 de ani ar fi plănuit să atace Nancy și alte două orașe din nordul Hexagonului.

Oamenii sunt percheziționați în plină stradă. 

– Este liniștitor. Nu este opresiv, așa că nu ne împiedică să ne desfășurăm viața de zi cu zi. 

– Este destul de restrictiv, dar trebuie să asigurăm un anumit nivel de securitate pentru toată lumea.

Franța a ridicat alerta de terorism la cel mai ridicat nivel încă din luna octombrie. Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a avertizat că războiul Israel-Hamas ridică riscul de atacuri teroriste în Europe.

Serviciile secrete au dejucat deja astfel de comploturi în Germania, Olanda și Danemarca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *