Alei pietonale in 3 sate din comuna Miroslava

alei pietonale

Primăria Comunei Miroslava demarează un amplu proiect de realizare de alei pietonale în satele Balciu, Horpaz și Valea Adâncă. Valoarea totală estimată a proiectului este de 6,24 milioane lei (echivalentul a circa 1,26 milioane euro), documentația tehnico-economică (faza studiu de fezabilitate) și indicatorii tehnico-economici fiind aprobați în ședința Consiliului Local din 31 ianuarie 2023.

Proiectul include realizarea a 9.256 metri de trotuare, 60 metri de șanț betonat, 569 metri de șanț betonat și acostament betonat, 720 metri de dren longitudinal, șase podețe transversale de tip rigolă carosabilă și 50 metri de parapete metalice. Totodată, vor fi realizate 40 de accesuri la proprietăți, vor fi ridicate la cotă 50 de capace ale căminelor de canalizare, vor fi montate 270 de răsuflători pentru rețelele de distribuție gaze naturale și vor fi relocate 50 de branșamente de gaz și 50 de branșamente de curent electric. În plus, pentru siguranța pietonilor vor fi realizate cinci treceri de pietoni și vor fi montate 30 de semne rutiere.

Aleile pietonale vor avea următoare structură: strat de fundație din balast în grosime de 15 centimetri, substrat de nisip în grosime de cinci centimetri și pavele prefabricate – autoblocante în grosime de șase centimetri.

𝐈𝐌𝐏𝐎𝐑𝐓𝐀𝐍𝐓!

În cazul acestui proiect va fi necesară efectuarea de proceduri de expropriere.

➡️ Satul Horpaz: străzile Nouă, Unirii și Principală

Lungimea totală a trotuarelor va fi de 3.602 metri, după finalizarea lucrărilor urmând a fi montate zece indicatoare rutiere.

Strada Nouă (lungime trotuar: 1.788 metri)

Pe strada Nouă din satul Horpaz vor fi realizate cinci podețe transversale de tip rigolă carosabilă (din care unul de 15 metri) și un șanț betonat în lungime de 60 de metri. Totodată, vor fi relocate zece branșamente de gaz și zece branșamente de curent electric și vor fi montate 30 de răsuflători pentru rețelele de distribuție gaze naturale.

Strada Unirii (lungime trotuar: 365 metri)

Pe strada Unirii din satul Horpaz vor fi ridicate la cotă două de capace ale căminelor de canalizare. Totodată, vor fi relocate cinci branșamente de gaz și cinci branșamente de curent electric și vor fi montate 30 de răsuflători pentru rețelele de distribuție gaze naturale.

Strada Principală (lungime: 1.449 metri)

Pe strada Principală din satul Horpaz vor fi realizați 569 metri de șanț betonat și acostament betonat, 720 metri de dren longitudinal, un podeț transversal de tip rigolă carosabilă și 40 de accesuri la proprietăți. Totodată, vor fi montate 30 de răsuflători pentru rețelele de distribuție gaze naturale, vor fi ridicate la cotă 16 capace ale căminelor de canalizare și vor fi relocate cinci branșamente de gaz și cinci branșamente de curent electric.

➡️ Satul Valea Adâncă: străzile Costea Vodă, Cornești, Salciei, Nucilor și Livezilor

Lungimea totală a trotuarelor va fi de 4.486 metri, după finalizarea lucrărilor urmând a fi montate zece indicatoare rutiere.

Strada Costea Vodă (lungime: 1.588 metri)

Pe strada Costea Vodă din satul Valea Adâncă vor fi realizați 50 metri de parapete metalice și vor fi ridicate la cotă 13 capace ale căminelor de canalizare. Totodată, vor fi relocate cinci branșamente de gaz și cinci branșamente de curent electric și vor fi montate 30 de răsuflători pentru rețelele de distribuție gaze naturale.

Strada Cornești (lungime: 1.150 metri)

Pe strada Cornești din satul Valea Adâncă vor fi ridicate la cotă șapte capace ale căminelor de canalizare. Totodată, vor fi relocate cinci branșamente de gaz și cinci branșamente de curent electric și vor fi montate 30 de răsuflători pentru rețelele de distribuție gaze naturale.

Strada Salciei (lungime: 336 metri)

Pe strada Salciei din satul Valea Adâncă vor fi relocate cinci branșamente de gaz și cinci branșamente de curent electric și vor fi montate 30 de răsuflători pentru rețelele de distribuție gaze naturale.

Strada Nucilor (lungime: 429 metri)

Pe strada Nucilor din satul Valea Adâncă vor fi ridicate la cotă șapte capace ale căminelor de canalizare. Totodată, vor fi relocate cinci branșamente de gaz și cinci branșamente de curent electric și vor fi montate 30 de răsuflători pentru rețelele de distribuție gaze naturale.

Strada Livezilor (lungime: 983 metri)

Pe strada Livezilor din satul Valea Adâncă vor fi ridicate la cotă cinci capace ale căminelor de canalizare. Totodată, vor fi relocate cinci branșamente de gaz și cinci branșamente de curent electric și vor fi montate 30 de răsuflători pentru rețelele de distribuție gaze naturale.

➡️ Satul Balciu: strada Dealul Nucului

Lungimea totală a trotuarelor va fi de 1.168 metri, după finalizarea lucrărilor urmând a fi montate zece indicatoare rutiere. Totodată, vor fi relocate cinci branșamente de gaz și cinci branșamente electrice și vor fi montate 30 de răsuflători pentru rețelele de distribuție gaze naturale.