Alegeri pierdute de PSD din cauza scorului din Iasi

alegeri

Intr-o conferinta de presa, liderii filialei judetene a PSD au analizat rezultatele obtinute la alegerile locale. La final de mandat in fruntea Consiliului Judetean, Maricel Popa a anuntat ca nu va renunta la mandatul de consilier judetean deoarece este primul pe lista PSD.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi

Vreau sa va spun ca nu voi pleca de la CJ, imi mentin mandatul de consilier judetean, voi merge sa verific proiectele pe care le-am inceput. Cand am venit la CJ erau proiecte care erau aproape de zero, doar SMID-ul care nu era gata si cu eforturi l-am pus la punct, saptamana viitoare va fi dat in functiune. In schimb, las proiecte de 900 de milioane de euro. Voi fi in continuare printre colegi, alaturi de colegi, vom urmari si vom monitoriza proiectele, vom monitoriza si celelalte proiecte atat de la CJ, cat si proiectele Consiliului Local.

Liderii filialei sustin ca rezultatele slabe ale PSD in municipiu s-au datorat organizatiziei municipale conduse de Marius Ostaficiuc, care nu a sprijinit-o pe Camelia Gavrila, candidata la primaria Iasi.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi

La municipiu, candidatul nostru a fost sabotat din interior, de Marius Ostaficiuc si gasca lui. Grupul de interese, cunoastem asta, nu s-a implicat deloc.

Camelia Gavrila a precizat ca nu a fost un castig pentru partid, ci o stagnare in comparatie cu alegerile europarlamentare.

Camelia Gavrila – deputat PSD Iasi:

Din 2018, cand avem o noua structura aleasa a Organizatiei Municipale, pana in 2020 nu s-a reusit realizarea unei baze de date adecvate, a unei relatii cu activul, cu simpatizantii pe categorii de varsta, pe categorii profesionale, aspecte care ar fi putut sa preia mesajul candidatului, sa il duca mai departe, dupa cum nici la nivelul intalnirilor nu am vazut decat aceleasi persoane, cred ca in jur de 200 au fost cei frecvent alaturi de noi.

In conferinta de astazi, Popa a prezentat si cativa consilieri ai PSD ce vor sustine proiectele municipale si judetene. Cristian Stanciu va reprezenta PSD Iasi in Consiliul Judetean Iasi, iar Bogdan Balaniscu, in Consilul Local Iasi.

Cristian Stanciu, lider consilieri judeteni PSD Iasi:

Pentru ca am avut si calitatea de director de campanie judeteana, sigur ca, privit dintr-un anumit punct de vedere ele pot fi considerate ca un dus rece, sa spun asa, al filialei judetene a PSD Iasi, dar din punctul nostru de vedere si asa cum rezulta si din cifre, acest rezultat s-a datorat in primul rand scorului din municipiu. Cu toate acestea, nu suntem deloc descurajati, pentru ca, daca va aduceti aminte in 2016, atunci cand noi am castigat si Primaria Municipiului Iasi si presedentia CJ si am reusit sa facem majoritatile si la CJ si la municpiul Iasi si in foarte multe consilii locale, adversarii nostri din PNL erau in situatia inversa, in care nu au reusit sa obtina aceste rezultate.