„Aleargă cu Lupii Negri”! Sâmbăta aceasta sunteți așteptați la un cros inedit

WhatsApp Image 2022-09-06 at 11.25.59

La data de 15 septembrie 2022, Batalionul 151 Infanterie „Războieni” aniversează 28 de ani de existență. Cu acest prilej sunt organizate o serie de manifestări, una din cele mai importante fiind a III-a ediție a marșului Aleargă cu ,,Lupii Negri”. Ultima ediție a competiției, desfășurată în anul 2019, a reunit la start 100 de militari și 120 de participanți din afara Ministerului Apărării Naționale, însă ne așteptăm ca în acest an numărul lor să fie mai mare.

Activitatea va avea loc sâmbătă, 10 septembrie 2022, în intervalul orar 08.00-14.00, la sediul Batalionului 151 Infanterie „Războieni” și se adresează iubitorilor de mișcare, care doresc să își testeze limitele rezistenţei fizice şi psihice. Concurenții vor trebui să parcurgă un traseu în teren variat cu lungimea de 11 km, în condițiile specifice unui antrenament militar, având asupra lor o raniţă militară (rucsac de spate, 10 kg pentru băieţi şi de 5 kg pentru fete). De asemenea, întrecerea se va încheia cu parcurgerea unui traseu aplicativ utilitar (traseu ce constă în diferite forme de deplasare printre obstacole: târâș, sărituri etc.).

Totodată, copiii participanților vor rămâne sub supravegherea colegilor noștri, care vor desfășura cu ei activități interactive cum ar fi: tehnici de supraviețuire și prim ajutor, instrucție militară, prezentare de armament, echipamente și tehnică militară, precum şi alte surprize.

Vă așteptăm, cu drag, să fiți alături de noi.

Batalionul 151 Infanterie ,,Războieni”, cunoscut și sub denumirea ,,Lupii Negri” este o unitate de elită a Armatei României. A luat ființă la data de 15 septembrie 1994 și este continuatorul glorioaselor tradiții de luptă ale Batalionului 1 Infanterie din Regimentul 15 Infanterie. În prezent, unitatea face parte din Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” din Iași.

Începând cu anul 1996, unitatea a participat la 10 misiuni internaționale de menținere a păcii, în diverse locuri din lume precum Angola, Bosnia, Albania, Irak şi Afganistan, dar și la numeroase exerciții multinaționale în SUA, Germania, Ucraina, Norvegia, Slovacia și Republica Moldova.