Alcoolul conduce la tragedii – o campanie de informare și prevenire marca ANSVPAR

campanie

Alcoolul produce victime în fiecare zi. Mai ales atunci când este consumat înainte de a urca la volan. O spun statisticile, o spune și realitatea din stradă. Am consultat statisticile Poliției Române privind accidentele rutiere locale din anul 2017 si 2018, iar rezultatele sunt grăitoare. Astfel, prin comparația primelor zece luni ale anului 2017 cu primele zece luni ale anului 2018, observăm că numarul accidetelor per total a scăzut cu 41, numărul morților a crescut cu 5, a răniților grav a crescut cu 26, iar numărul răniților ușor a scăzut cu 51. In cazul accidentelor produse pe fondul consumului de alcool, rapoartele poliției ne arată că în 2017 s-au petrecut 15 accidente, din care au rezultat 3 persoane rănite grav și 13 persoane rănite ușor, iar în anul 2018 s-au petrecut 25 de accidente, din care au rezultat 3 persoane decedate, 13 persoane rănite grav și 21 de persoane rănite ușor.

Observând această creștere, am considerat că este oportun să luăm atitudine, trăgând un semnal de alarmă în rândul tuturor participanților la trafic asupra respectării regulilor de circulație.

Astfel, pe data de 17 și 18 noiembrie, Asociația Națională pentru Sprijinirea și Protecția Victimelor Accidentelor Rutiere, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Iași și Autoritatea Națională a Penitenciarelor organizează campania Alcoolul conduce la tragedii – Povești fără happy end.

Cu acest prilej vă invităm să vă alăturați campaniei de informare și prevenire a accidentelor rutiere cauzate de conducerea sub influența băuturilor alcoolice prin menționarea campaniei #povestifarahappyend pe conturile dumneavoastră de social media, alături de poveștile legate de consumul alcoolului la volan, pe care voi le cunoașteți. În felul acesta vom deveni cu toții o singură voce, care se va face auzită!

De asemenea, vă invităm să luați parte pe 18 noiembrie, ora 12:00, la slujba de comemorare a victimelor accidentelor, oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iași, cu ocazia Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie.

Totodată, pentr a susține acest demers, ne-am bucura să vă avem aproape, pe 18 noiembrie, începând cu ora 14:00, în zona Cărturești – Intersport, în Palas Mall, unde vom organiza un forum educațional împreună cu victimele accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool, deținuții din Penitenciarele din Iași și Vaslui și autoritățile locale despre consecințele conducerii sub influența băuturilor alcoolice și cum putem avea străzi mai sigure pentru toți.

Tot atunci vom testa ochelarii DROGISTO, ca să vedem live care sunt efectele consumului de alcool asupra organismului și cum se modifică percepția, reflexele și capacitățile cognitive atunci când consumăm alcool.

Suntem de părere că schimbarea începe cu noi și împreună putem contribui la străzi mai sigure pentru toți cetățenii.