Alba | Un jandarm s-a împușcat în timp ce efectua serviciul de pază

jandarm

Un jandarm din Alba s-a împuşcat duminică în timp ce efectua serviciul de pază într-un post din interiorul sediului Inspectoratului Judeţean.

Două echipaje SMURD au intervenit la faţa locului. Acestea au efectuat manevrele de resuscitare, fără rezultat, ulterior declarând decesul bărbatului.
Jandarmul avea o plagă împuşcată în zona pieptului.

Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că, în jurul orei 12,30, un subofiţer aflat în serviciu de pază la sediul unităţii s-a împuşcat în piept, folosind armamentul din dotare.

Subofiţerul avea 49 de ani şi era în Jandarmerie din anul 1994, iar pe parcursul carierei a fost recompensat de mai multe ori pentru îndeplinirea foarte bună a îndatoririlor de serviciu.

„La ultima testare psihologică, efectuată în anul 2020, a fost declarat apt, iar de atunci nu a avut comportamente sau atitudini care să necesite intervenţia de specialitate a psihologului unităţii. În continuare sunt desfăşurate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs aceste incident tragic”, au precizat reprezentanţii IJJ Alba.

Cazul a fost preluat de Parchetul Militar.