Al doilea lot de vaccinuri anti-Covid a ajuns la Iași

vaccin_4-968x460

Astazi a ajuns la Iasi cea de-a doua transa de vaccin anti-Covid-19. Iasi.12 675 de persoane  vor putea primi serul de imunizare impotriva coronavirusului. Dupa vaccinarea cadrelor medicale, urmeaza cetatenii care se vor putea inscrie pe platforma online functionala de ieri.

Vaccinul a ajuns in Spitalul Militar din Iasi care este si centru regional de depozitare a dozelor. Cele 25 350 de doze sunt depozitate la temperaturi de -80 de grade Celsius si vor fi distribuie catre Directiile de Sanatate Publica din judetele Moldovei.

Scol. Iulian Plesescu – Spitalul Clinic Militar de Urgenta Iasi

In primul rand, rolul nostru ca centru regional de distribuitie este sa facem receptia acestor vaccinuri, in al doilea rand, sa le stocam la o temperatura e -80 de grade Celsius conform dispozitiilor si firmei Phizer si nu in ultimul rand de distribuitie a lor spre DSP judetene, conform strategeiei  nationale de vaccinare. DSP Suceava, Vaslui, Botosani, Iasi, Neamt si Bacau.  

Cadrelor medicale care lucreaza in unitatile Covid li s-a administrat deja serul. Populatia trebuie sa mai astepte pana in luna martie, iar pentru inceput se vor vaccina doar persoanele cu risc precum cele care sufera de boli cronice.

Marius Voicescu- purtator de cuvant DSP Iasi

Urmeaza ca din luna februarie sa se inceapa imunizarea celei de-a doua grupa de vaccinare reprezentata de persoanele de peste 65 de ani. esigur, vorbim despre o grupa de risc, de persoane care sufera de boli cronice. Populatia generala ar putea sa inceapa vaccinarea odata cu inceputul lunii martie. Intre timp, urmeaza sa se stabileasca cum se vor inscrie aceste doua grupe pe listele de pe platforma electronica.

In judetul  Iasi au fost pregatite pentru vaccinare un numar de 31 de centre fixe si 3 centre mobile.