Al doilea deces al unui pacient cu Flurona în România. O femeie infectată cu SARS-CoV-2 şi virusul gripal a murit la spital

img - 2023-01-12T163054.685

Flurona a făcut o nouă victimă în România. După ce luni, la Iaşi, a fost raportat primul deces din cauza dublei infectări cu SARS-CoV-2 şi virusul gripal, la o femeie de 74 de ani, medicii din Timiş au raportat joi un alt deces. Este vorba tot despre o femeie, în vârstă de 65 de ani, cu multiple comorbidități. 

O femeie în vârstă de 65 de ani, care a fost diagnosticată cu infecţie simultană cu virusul gripal şi SARS-COV-2 (cunoscută drept Flurona), a murit la Spitalul Municipal Timişoara. Este primul deces al unui pacient cu dubla infecţie înregistrat în judeţul Timiş. Aceasta nu era vaccinată antigripal și nici împotriva variantei Omicron de COVID-19.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, femeia a fost internată la Spitalul Municipal Tmişoara. „Astăzi, 12 ianuarie, la nivelul judetului Timiş, a fost raportat primul caz de deces diagnosticat cu infecţie simultană cu virusul gripal si SARS-Cov 2. Este vorba de o pacientă în varstă de 65 de ani, cu multiple comorbidităţi, internată în cadrul Spitalului Municipal Timişoara, care a prezentat simptomatologie accentuată şi a fost testată PCR multiplex în data de 11 ianuarie a.c.. Pacienta nu era vaccinată antigripal şi nici împotriva variantei Omicron”, a transmis, joi, DSP Timiş.

DSP Timiş a raportat, luni, că în ultimele şapte zile au fost depistate 184 de cazuri de COVID-19. De asemenea, DSP Timiş a anunţat, miercuri, că până la momentul respectiv au fost diagnosticate 185 de cazuri de gripă la nivelul judeţului, fiind 29 de internări în spitale.