Ajutor de la stat in luna iulie pentru pensionarii cu venituri mici

Guvernul a aprobat astazi printr-o Ordonanta de Urgenta acordarea unui ajutor financiar in valoare de 700 lei pensionarilor sistemului public, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevazute de legi cu caracter special, care au venituri lunare mai mici sau egale cu 2000 lei.

Ajutorul se va plati din oficiu in luna iulie prin casele teritoriale de pensii si se suporta din bugetul de stat. Peste 3,3 milioane de persoane vor beneficia de acest sprijin financiar care ar urma sa mai acopere din cresterea pretului la utilitati si bunurile de consum.

„Continuăm implementarea programului „Sprijin pentru România”. Astăzi, putem să anunțăm că emiterea voucherelor sociale pentru persoanele vulnerabile a început. Aproximativ 2,5 milioane de persoane vor beneficia de această formă de sprijin, menită să compenseze o parte din creșterea prețurilor. De asemenea, așa cum ne-am angajat în cadrul coaliției, tot astăzi, prin ordonanță de urgență, vom aproba acordarea, în luna iulie, a acelui ajutor financiar de 700 de lei pentru pensionarii ale căror venituri sunt sub limita de 2.000 de lei. Discutăm despre 3,3 milioane de beneficiari”, a spus Nicolae Ciuca, la inceputul sedintei de Guvern.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!