Ajutor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mici

casa-de-pensii

Guvernul a aprobat la inceputul lunii iunie un ajutor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei. Astfel, de luna aceasta se va incepe efectuarea platilor. Potrivit ordonantei de urgenta, ajutorul se acorda o singura data, doar in luna iulie, numarul beneficiarilor fiind de 3,3 milioane de pensionari.

Măsura se aplică pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul militar şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Maria Andronache – director Casa de Pensii Iași: „În luna iulie vor beneficia de acest ajutor 100,8 mii pensionari din sistemul public de pensii. Drepturile se distribuie pe etalonul de pensie și se încasează odată cu pensia, fie la domiciliu, fie prin cont bancar. Sunt excluși de la plata acestuia ajutor financiar, pensionarii care deși au venituri sub 2000 de lei, nu au domiciliu in România sau locul de reședință obișnuit in România„.