Ajutați de stat pentru că nu s-au recăsătorit

Sharing is caring!

Mii de indemnizatii pentru sotul supravietuitor sunt platite lunar de Casa Judeteana de Pensii Iasi celor mai saraci pensionari din judet.

Din cei peste 160 de mii de pensionari aflati in evidenta CJP Iasi, 3.000 primesc lunar, pe langa pensia proprie, bani de la stat urmare a faptului ca nu s-au recasatorit dupa decesul sotului, iar durata casatoriei lor a fost de cel putin un deceniu.

Suma achitata acestora de la inceputul anului si pana in prezent a fost de 2,2 milioane lei. Persoanele cu pensia mai mica de 364 lei si care au avut minimum 10 ani de casatorie, primesc o indemnizatie lunara de 113 lei, iar in cazul sotilor care au lucrat in agricultura, in cadrul fostelor Cooperative Agricole de Productie si au o pensie mai mica de 140 lei, indemnizatia lunara este de doar 44 lei.

In situatia in care durata casatoriei cu sotul decedat a fost mai micade 10 ani, dar de cel putin 5 ani, cuantumul ajutorului lunar se diminueaza proporţional cu numarul de ani intregi de casatorie care lipsesc.

shares