AJOFM Iasi a organizat in Iasi si Pascani, bursa locurilor de munca

După 2 ani de restricții impuse de pandemie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi a organizat astazi Bursa Generală a Locurilor de Muncă atât în municipiul Iași la Casa de Cultură a Studenţilor ”Sala Foaier”, cât şi în municipiul Paşcani la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”.

La evenimentul organizat în acest an au participat 71 agenți economici cu o ofertă de 1348 locuri de muncă vacante pentru toate categoriile de persoane, toate nivelurile de studii și calificări.

Pentru a sprijini persoanele în căutarea unui loc de muncă, dar și mediul economic ieșean, AJOFM Iași a organizat în acest an standuri de prezentare cu serviciile pe care le oferă atât solicitanților de loc de muncă  cât și angajatorilor.

Astfel, participanții la bursa locurilor de muncă au avut posibilitatea de a afla ce oportunitați de integrare pe piața muncii le sunt oferite dar și care este rolul ECONOMIEI SOCIALE  în integrarea persoanelor vulnerabile, luna mai fiind dedicată promovării și mediatizării domeniului. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost promovate cursurile de formare profesională organizate prin Centrul de Formare Profesională al AJOFM Iași, serviciile oferite prin intermediul rețelei EURES, dar și sprijinul oferit persoanelor cu dizabilități în vederea creșterii șanselor de ocupare prin intermediul proiectului ”Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”.

Prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a fost benefică atât pentru elevii din anii terminali de liceu sau școală profesională care se pregătesc pentru viitor cât și  persoanelor vulnerabile care iși caută un loc de muncă.

Evenimentul face parte din seria acţiunilor organizate de către Serviciul Public de Ocupare, în principal pentru pentru șomeri înregistrațiși are ca scop primordial creșterea gradului de ocupare a acestora prin realizarea unui contact direct cu mediul economic ieșean.

Din cele 1090 persoane participante la eveniment, 760 persoane au fost selecţionate în vederea susţinerii interviului  iar  32 solicitanţi au certitudinea încheierii unui contract de muncă  corespunzător pregătirii profesionale, din care 3 cu studii superioare.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!