Agresiunile asupra pădurarilor vor fi considerate ultraj. Propunerea legislativă a trecut de Senat

padurari

Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de lege inițiat de ministrul Mediului, Tanczos Barna, pentru protejarea pădurarilor.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea conţinutului constitutiv al infracţiunii de ultraj, prevăzută de Codul penal.

„Faptele prevăzute în alin. (1)- (3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”, se arată în proiectul de lege.

Conform expunerii de motive, iniţiatorul consideră că înăsprirea regimului sancţionator pentru ultrajul săvârşit împotriva personalului silvic va conduce, pe termen scurt, la descurajarea actelor de agresiune la adresa autorităţii statului, permiţând personalului de specialitate silvică să-şi îndeplinească atribuţiile într-un cadru mai sigur, iar pe termen lung va contribui la scăderea infracţionalităţii în general.

Tanczos Barna, ministrul Mediului: „Este inacceptabil ca viața pădurarilor să fie pusă în pericol. Recent, hoții de lemne au atacat un pădurar din județul Dâmbovița. Am depus un amendament la Codul Penal care prevede ca agresiunile împotriva pădurarilor să fie considerate infracțiuni”.