Aglomerație la service-urile auto

cum-trebuie-sa-ti-se-monteze-anvelopele-de-iarna-da5e3f32feae0e73c1-940-0-1-95-1

Am intrat in sezonul rece iar temperaturile si precipitatiile mixte nu mai permit soferilor sa mearga cu anvelopele de vara. Masinile trebuie pregatite pentru iarna iar amenzile pentru lipsa cauciucurile speciale pentru zapada sunt mari.

Desi nu exista o data stabilita la care anvelopele de iarna sunt obligatorii, acestea trebui sa fie pe orice masina atunci cand strazile sunt acoperite peste noapte de zapada, gheata sau polei.

Anca Vijiac, purt. de cuv. IPJ Iasi

Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Multi soferi fac greseala sa astepte pana in ultimul moment pentru schimbarea cauciucurile iar iarna ii prinde nepregatiti. De aceea specialistii recomandata sa faca acest lucru din timp, la final de toamna.

Victor, administrator vulcanizare

De obicei au inceput schimburile dupa data de 25 octombrie, insa de pe data de 1 noiembrie a inceput frecventa sa fie mai mare si in jur de 15, 20 de masini vin si schimba cauciucurile. Bine, vin si cu pene si cu tot soiul de probleme, dar in general a inceput lumea sa schimbe anvelopele de iarna.

Dupa experienta anilor precedenti dupa 1 noiembrie, soferii ar trebui sa treaca la anvelopele de iarna.

Victor, administrator vulcanizare

In alti ani au fost cozi foarte mari, de ce, pentru ca in momentul cand apare ninsoarea toata lumea se grabeste si faptul ca circulatia este mai mult cu autoturisme, toata lumea circula cu masinile proprii e sigut ca lumea se grabeste si atunci au nevoie ca sa schimbe cauciucurile intr-un timp record.

In general sunt doua probleme si legislatia ar fi de la 1 noiembrie, dar pe de alta parte si Doamne Doamne cand da o zapada, ca daca da o zapada ne prinde nepregatiti si atunci este graba si atunci este mai bine sa schimbam anvelopele din timp, ca sa nu fie nici cozi, sa nu ne prinda nici vremea nepregatiti si e in regula, ar trebui dupa data de 1 noiembrie, toata lumea sa schimbe anvelopele de iarna.

Soferii care continua sa utilizeze anvelope de vara in sezon de iarna, risca amenzi usturatoare intre 1300 si 2900 de lei. Pe langa amenda, politia retine si certificatul de inmatriculare al masinii.