Agențiile diplomatice ucrainene primesc amenintari prin intermediul unor colete insangerate

explozie madrid

Agențiile diplomatice ucrainene continuă să primească colete amenințătoare. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, pe Facebook.

„După atacul terorist din Spania, ambasadele din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia, consulatele generale din Napoli și Cracovia, consulatul din Brno au primit pachete pătate de sânge. Pachetele conțineau ochi de animale. Pachetele în sine erau îmbibate într-un lichid de o culoare distinctă și, respectiv, miroseau. Studiem semnificația acestui mesaj”, a scris Nikolenko.

În plus, intrarea în reședința ambasadorului de la Vatican a fost vandalizată, iar Ambasada Ucrainei din Kazahstan a primit o amenințare cu bombă, care nu a fost confirmată ulterior.

„Avem motive să credem că are loc o campanie bine planificată de a provoca teroare și de a intimida ambasadele și consulatele Ucrainei. Fiind incapabili să oprească Ucraina pe frontul diplomatic, ei încearcă să ne intimideze. Dar, pot spune imediat că astfel de încercări sunt inutile. Vom continua să lucrăm în mod eficient pentru victoria Ucrainei”, a subliniat ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmytro Kuleba.

Potrivit ministerului, oficialii diplomatici ucraineni vor continua să lucreze pentru a consolida capacitatea de apărare a Ucrainei și pentru a le oferi echipamentul energetic necesar sa treaca prin perioada de iarnă.

„Partea ucraineană cooperează cu ofițerii de aplicare a legii din țările străine pentru a investiga toate cazurile de amenințări, a identifica persoanele implicate și a le aduce în fața justiției”, a adăugat ministerul.

La instrucțiunile lui Kuleba, toate ambasadele și consulatele Ucrainei au intensificat măsurile de securitate.

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a cerut guvernelor țărilor străine să se asigure că agențiile diplomatice ale Ucrainei sunt protejate în conformitate cu Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice.