Agenți de poliție, reținuți pentru luare de mită de la șoferi

dga

Lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti și Judeţul Ilfov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat ieri un număr de șase percheziții domiciliare, din care două la sediile unor instituții publice din cadrul I.P.J. Ilfov, respectiv la sediul Poliției Oraș Chitila și la sediul Postului de Poliție Chiajna, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii mai multor fapte de corupție de către patru agenți de poliție din cadrul celor două structuri de poliție și doi polițiști locali din cadrul Poliției locale Chiajna.

În fapt, în perioada 2020–2021, patru agenți de poliție din cadrul I.P.J. Ilfov-Poliția Oraș Chitila și doi polițiști locali din cadrul Poliției locale Chiajna au fost implicați în săvârșirea mai multor infracțiuni pentru care ieri a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru patru dintre aceștia pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la luare de mită.

În sarcina polițiștilor s-a reținut faptul că au primit sume de bani cu titlu de mită pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale unor persoane fizice cu ocazia opririi acestora în trafic, ca urmare a săvârșirii unor abateri la regimul rutier, respectiv neacordare de prioritate și depășirea limitei de viteză pe drumurile publice.

Față de cei patru inculpați s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, în continuare se efectuează cercetări față de doi suspecți, polițiști locali, în stare de libertate, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de complicitate la luare de mită.

La documentarea cazului, ofițerii D.A.M.B.J.I. au beneficiat de sprijinul D.G.A. – Structura Centrală.

Totodată, la activitățile procedurale de ieri a avut sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.