Aeroportul International Iași, sărbătoare cu Moș Crăciun la bord

Mos Craciun Aeroport

Mos Craciun a ales anul acesta sa deschida sarbatorile de iarna la Aeroportul International Iasi. Si cum ii sta bine Mosului, el a venit la bordul Aeronavei Ferdinand ca sa marcheze si Centenarul Romaniei Mari.

Copiii l-au colindat pe Mos si au primit daruri pe masura asteptarilor iar adultii s-au bucurat de redeschiderea Terminalului T1, dupa o pauza de mai bine de 3 ani. Terminalul  va prelua o parte din zborurile externe operate acum pe Terminalul T3, iar Terminalul T2 va fi rezervat exclusiv pasagerilor de pe rutele interne. T1 va incepe procesarea curselor externe luni, 17 decembrie. Vor fi 3 zboruri pe saptamana : lunea, marțea și duminica.

În terminalul reamenajat, pasagerii vor putea să intre printr-o poartă de securitate, apoi prin patru puncte check-in, iar în final vor trece prin două porţi de îmbarcare. Împreună cu Terminalul T3, vor fi în total cinci porţi de îmbarcare, ceea ce înseamnă că vor putea fi deservite cinci avioane simultan.  Traficul extern reprezintă 75% din traficul total inregistrat pe Aeroportul Iasi iar luna noiembrie a consemnat un trafic puţin peste 100.000 de pasageri pe Aeroportul Iaşi – comparativ cu 85.000, anul trecut, si sunt şanse mari ca, în perioada rece, afluxul lunar de călători să nu scadă sub acest prag.

Si pentru ca sarbatoarea sa fie completa, toti cei prezenti ieri la Aeroportul International Iasi s-au bucurat de un mini show aviatic cu 2 aeronave, dedicat publicului, cu ocazia Centenarului.