Aeroportul International Iasi, intre scandaluri si litera legii

aeroportul-iasi

Directorul general al Aeroportului Interational Iasi a prezentat astazi situaţia juridica a regiei. Procesele s-au inzecit, scandalul cel  mai mare fiind intre aerogara si comuna invecinata, Aroneanu. La cateva zile distanta de aparitia zvonurilor ca nu sunt destui bani pentru investitii conducerea Aeroportului a explicat public situatia in amanunt.

Catalin Bulgariu, director Aeroport Iasi: „Situatia financiara a regiei este una stabila. Regia Autonoma a Aeroportului Iasi nu are datorii la nici un furnizor. Toate salariile sunt platite la timp, toate primele sunt acordate, toate impozitele si taxele sunt platite la zi. De asemenea, termenul de plata este saptamana viitoare pentru plata varsamintelor la Consiliul Judetean, am facut-o inca de ieri astfel incat sa nu cumva sa creada cineva ca Aeroportul Iasi este in colaps”.

Dincolo de acest subiect si de cel al recuperarii datoriilor uriase de la Blue Air, mai exista si cauzele deschise in instanta.

Catalin Bulgariu, director Aeroport Iasi: „Avand in vedere discutiile si afirmatiile pe care le-am facut eu si pe care le recunosc si le intaresc si astazi cum ca aparitia acelor constructii care au astazi doar autorizatie de construire care ar pune in pericol siguranta traficului, domnul primar imi raspunde ca: “Va recomandam sa suspendati activitatea Aeroportului pana la reglementarea in conditiile legii a situatiei pe care ati provocat-o, adica ati construit o pista noua cu sfidarea legii si a avizelor a ACR”.

Directorul Aeroportului precizeaza ca primarul din Aroneanu, nu are justificari pentru ceea ce clameaza, iar legile de securitate aviatica primeaza in fata celor civile.