Aeroportul Iași:„Ne confruntăm cu o lipsă acută a locurilor de parcare”

image0 - 2022-06-17T211031.214

În acest moment, cele 350 de locuri de parcare existente la aeroport sunt ocupate în totalitate, spun reprezentanții Aeroportului Iași care sugerează cetățenilor să folosească mijloacele de transport în comun.

„Întrucât în această perioadă de vârf ne confruntăm cu o lipsă acută a locurilor de parcare, recomandăm ieșenilor care au programate călătorii cu avionul să se deplaseze la aeroport folosind taxi, ride sharing sau autobuzul 50. Precizăm faptul că de la data de 1 mai 2022 parcarea dedicată angajaților noștri a fost eliberată, tocmai în scopul creării de locuri suplimentare pentru pasageri, însă chiar și așa, pentru această vară, capacitatea e depășită. De asemenea, menționăm că a scăzut numărul autoturismelor înmatriculate în Ucraina, care au staționat inițial pentru o perioadă mai mare de timp în parcarea de la Aeroportul Iași. Înțelegem perfect disconfortul creat celor care nu găsesc locuri de parcare disponibile, fiind totodată conștienți de urgența impusă de această situație, pentru care căutăm în continuare și alte soluții.

Dorim să vă asigurăm că pentru noi extinderea parcării rămâne o prioritate, ce va fi rezolvată odată cu ridicarea noului terminal și mărirea suprafeței pentru parcarea auto, prin acest proiect urmând a fi amenajate, într-o primă etapă, 600 de locuri de parcare”, a transmis Aeroportul Iași.