Aeroportul Iasi ameninta pozitia celui de la Timisoara

aeroport iasi

Asociatia Aeroporturilor din Romania a publicat traficul de pasageri pentru primul semstru al acestui an. Aeroportul din Iasi a inregistrat o crestere spectaculoasa cu aproape 100.000 pasageri mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Iasul a redus diferenta fata de Timisoara, clasat pe locul 3 la nivel national.

Numai putin de 617.000 pasageri s-au inregistrat la Iasi in primul semestru fata de 524.000 procesati in aceeasi perioada a anului trecut. Timisoara a pierdut teren in fata Clujului si Iasului.

Catalin Bulgariu – director Aeroport Iasi: „Traficul pe Iasi este intr-o crestere consolidata, chiar si in acest an unde avem doar doua destinatii de vacanta noi, cresterea este semnificativa. Daca anul trecut, Iasul avea 528.000 pasageri, anul acesta are 617.000. Anul trecut Timisoara era la peste 800.000 pasageri, acum are doar 713.000. Suntem la 90.000 pasageri distanta. Anul trecut am incheiat cu 200.000 pasageri sub ei, anul acesta om fi undeva foarte aproape de Timisoara”.   

Iasul are mult mai putine destinatii fata de Timisoara in schimb a crescut frecventa zobrurilor pe rutele consolidate.

Catalin Bulgariu – director Aeroport Iasi: „Suntem intr-o perioada in care avem aproximativ 20 zboruri in fiecare zi, gradul de incarcare a aeronavelor este extraordinar de mare. Ganditi-va ca suntem aproape de Timisoara dar discutam de o diferenta de peste 100 zboruri mai mult pe aeroportul din Timisoara, in aceasta perioada, intr-o luna. Deci din punctul acesta de vedere gradul de incarcare a aeronavelor la Iasi este foarte mare”.

Cresteri au inregistrat si celelalte doua aeroporturi din Moldova, Bacau si Suceava. Bacauanii au ajuns la 212.000 pasageri in timp ce Suceava a trecut de 190.000 pasageri.

In ceea ce priveste datoria, Blue Air fata de Aeroportul din Iasi aceasta a fost lichidata in urma reesalonarilor la care au cazut de acord cele doua parti.