Aeroportul din Iasi va primi doua scannere termice

aeroportul-iasi

In plina raspandire a coronavirusului in lume, Romania inca se chinuie sa achizitioneze scannere termice pentru a verifica temperaturile corporale ale pasagerilor. Guvernul liberal a dat o ordonanta de urgenta in acest sens dar sustine ca PSD blocheaza achizitionarea acestora.

Fiecare aeroport international din tara va primi 2 scannere termice in timp ce Aeroportul Henri Coanda va fi dotat cu 5.

”Ca noutate, faţă de ce am stabilit în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a introdus şi un amendament de către Ministrul Transporturilor, cu privire la achiziţionarea unor scannere termice care sunt cuprinse tot în această ordonanţă, pentru a dota cele 16 aeroporturi internaţionale, cinci pentru Aeroportul Internaţional Bucureşti şi câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare şi unul pe fluxul de ieşire. Pentru termoscannere sunt prevăzuţi 5 milioane de lei şi pentru celelalte achiziţii, până la plafonul de 220 milioane de lei”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.