Aeroportul din Bacău pe primul loc în topul celor mai apreciate aeroporturi din România

aeroport bacau

Potrivit unui studiu făcut de vola.ro, Aeroportul Internațional George Enescu Bacău este cel mai apreciat aerodrom din Romania. Studiul a „masurat” mai multe coordonate precum estetica, curatenia, amabilitatea personalului, semnalizarea din interior si exterior si accesibilitatea.

În Aeroportul Bacău s-au făcut modernizări în valoare de 60 milioane de euro, prin fonduri europene: pista complet refacuta, prin fonduri UE de 35 de milioane euro si noul terminal – de 20 milioane euro – au facut ca Aeroportul Bacau sa fie din ce in ce mai apreciat de calatori.

Studiul arată care sunt preferințele lor în materie de aeroporturi și, mai ales, cum evaluează aceștia aeroportul pe care îl folosesc cel mai des. Clasamentul a fost efectuat în funcție de numărul de voturi exprimate pentru fiecare aeroport. Acesta a avut loc la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie 2021.

Respondenți au ales aeroportul românesc pe care îl folosesc cel mai des și l-au evaluat în materie de curățenie, aspect, semnalizare, amabilitatea personalului, accesibilitate, calitatea și prețurile parcărilor, magazinelor și restaurantelor disponibile.

Aeroportul din Bacău are review-uri foarte bune pentru semnalizare; acesta a primit o notă medie de 9,4, cea mai mare dintre toate aeroporturile. Așadar, călătorii apreciază foarte mult indicațiile și marcajele eficiente și ușor de înțeles. Totodată pentru estetică a primit 9,2 aflat la mare distanță față de toate celelalte aeroporturi din listă. Și curățenia a primit cea mai mare medie dintre toate aeroporturile, cu un scor de 9,1.

În plus, acesta este apreciat și pentru o mulțime de rute directe low cost spre Marea Britanie, Italia și Spania, unele dintre cele mai solicitate destinații.

Respondenții au acordat note mai mici pentru prețurile facilităților (magazine, restaurante), însă au apreciat parcarea pentru spațiul suficient și prețurile satisfăcătoare.