Aeronava SMURD isi reincepe activitatea

aeronava smurd

Aceasta va fi operaționalizată și va executa misiuni umanitare, de transport aeromedical de urgență și transplant pe teritoriul național și internațional. Recepția aeronavei a fost făcută după efectuarea unui proces amplu de mentenanță asupra ei. Astfel au fost efectuate reparații capitale la cele două motoare, necesare după efectuarea unui număr de 1.200 de ore de zbor și revitalizarea resursei tehnice a unor agregate cu resursă expirată.

Aeronava Cessna Citation V seria 560-0200 este un avion bimotor, dispune de sistem de management al zborului (FMS), aparatură de radionavigație, echipamente antigivraj, degivrare, presurizare și climatizare care-i permite zborul IFR(zbor instrumental) sau VFR(zbor la vedere), ziua și noaptea, în condiții de givraj până la altitudine maximă. Are o viteză de croazieră de aproape 800 km/h și o capacitate maximă de 7 pasageri și o targă echipată medical.

Echipajul va fi format din doi piloti militari cu mii de ore de zbor pe aeronave militare si sute de misiuni umanitare indeplinite.