AeroItalia este la un pas de a cumpara compania romaneasca AirConnect

AeroItalia a semnat un memorandum de înțelegere pentru a achiziționa o participație de 93,86% din acțiunile companiei românești AirConnect pentru o sumă nedeclarată, consolidând parteneriatul existent între cele două companii aeriene și confirmând zvonurile anterioare privind o potențială investiție.

„Achiziția finalizată astăzi va permite AeroItalia să își consolideze prezența pe piața regională italiană și ne va întări capacitatea de legătură spre hub-ul nostru de la Roma Fiumicino”, a declarat președintele Marc Bourgade.

Cu toate acestea, transportatorul român a declarat între timp pentru Ch-Aviation că, „contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor este în curs de negociere. Odată semnat, AeroItalia va trebui să plătească prețul de achiziție a proprietății părților”. Un purtător de cuvânt a adăugat că orice impact potențial asupra modelului de afaceri al AirConnect va fi dezvăluit doar după ce transferul de acțiuni va fi finalizat.

Compania aeriană italiană cu capital privat va achiziționa probabil participația de la Iulian Bogdan Năstase, fost avocat la Blue Air (România).

AirConnect, care a fost înființată în 2021 și lansată în 2022, a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 4,2 milioane de euro. AirConnect operează două ATR72-600, care în prezent zboară exclusiv în numele AeroItalia pe rutele sale din Ancona. Compania aeriană românească a declarat recent pentru Ch-Aviation că plănuiește să adauge mai multe ATR72-600 în 2024 pentru a relua operațiunile regulate interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *