Adriana Pistol: Nu suntem departe de pragul de 20.000 de cazuri noi, zilnic

adriana pistol

România se aproprie de pragul de 20 de mii de cazuri noi de Covid zilnic, atenționează directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

Totodată, aceasta susține că soluția stopării acestei crize este vaccinarea și respectarea regulilor de igienă sanitară.

„Depinde de noi, de ce ne dorim, de ce facem în fiecare zi. Depinde de cât de serioși suntem în autoprotecție și protejarea celor din jur. Depinde dacă mergem acum să ne vaccinăm. Dacă vom păstra același trend care nu face nimic, nu suntem departe de 20 de mii.”, a declarat Adriana Pistol.

Astăzi, Ministrul Sănătății și șeful DSU au emis un ordin care prevede că masca de protecție redevine obligatorie peste tot în locurile publice, unde incidența a depășit 6 cazuri la mia de locuitori.

„Masca va avea o influență, chiar dacă nu foarte mare, dar va avea singur o influență asupra evoluției bolii. Sigur că nu este singurul lucru care poate să influențeze această evoluție. Primul mod, evident, este vaccinarea. Al doilea sigur că este distanțarea fizică, evitarea aglomerației. Al treilea este igena personală. Sunt un cumul de măsuri care sunt necesare dacă vrem să vedem efecte foarte serioase asupra evoluției pandemiei.”, a mai adăugat Adriana Pistol.