Adrian Nastase: „Petrolul nu a fost vândut austriecilor ci este concesionat. Parlamentul poate cere renegocierea redevenței!”

Adrian_Nastase

Fostul premier, Adrian Năstase considera ca votul de astazi este un moment zero pentru reconfigurarea politicii externe a României. Acesta crede ca străinii s-au obișnuit ca Romania sa spună „da” la toate solicitările iar aceasta politica trebuie sa se schimbe.

„Noi nu am vândut petrolul austriecilor ci l-am concesionat. Parlamentul poate lua decizia creșterii redeventei”, a subliniat Adrian Năstase intr-o intervenție la Antena 3.

Acesta crede ca parteneriatul strategic cu SUA nu ne-a ajutat cu nimic în privința aderării Schengen, americanii fiind concentrați pe un schimb de prizonieri cu Rusia. Fostul prim ministru crede ca un cuvânt al SUA putea fi extrem de important pentru România.

Mult mai dur în discurs, fostul ministru de externe Titus Corlatean a adăugat că România nu are președinte de mai mulți ani.

De asemenea, social democratul considera ca negocierile pentru aderarea la Schengen a fost purtata de mediocri în diplomația politica și nu de profesioniști în domeniu.

În plus, vulnerabilități ale cancelarului austriac puteau fi speculate în toate aceasta etapa de discuții cu guvernul de la Viena când se știa ca votul va fi unul negativ.