Adoptă o scrisoare și fii chiar tu Moș Crăciun!

copil scrisoare

foto: ranchosahuarita

Situați la polul sărăciei și mereu cu grija zilei de mâine, sute de copii din județul Iași nu mai visează la jucării și dulciuri. Deși au vârste fragede, se comportă ca adulții, iar momentele în care nu studiază sunt dedicate treburilor gospodărești. Ca să mai șteargă imaginea tristă a copilăriei, o asociație din Iași sare anual în sprijinul lor, cu mult înainte de Crăciun, pentru a-i ajuta să expedieze scrisoarea cu dorințe către Moșul.

Valentin are doar 13 ani și locuiește împreună cu mama și cei 3 frați, într-o casă cu două camere, în comuna Belcești. Deși are mai mereu zâmbetul pe buze, neajunsurile i se citesc pe chip. Îi lipsesc multe, iar lista către Moș Crăciun este extrem de scurta.

„Mă numesc B. Valentin. Îmi doresc rechizite, papuci, caiete, cărți, dulciuri și jucării de plus.”, îî transmite un copil Moșului.

Deschide lista cu dorințe solicitând rechizite și asta pentru că în momentul de față are un singur caiet pe care scrie la toate materiile.

Valentin, în vârstă de 13 ani, a fost întrebat de reporterul TeleM dacă are caiete în acest moment, răspunzând că are doar unul pe care îl folosește la toate materiile.

Reporter Tele M: „De cand nu ai mai avut o jucarie, Valentin?”

Valentin: „Nu stiu.”

R: „Nu mai tii minte, nu?Dar adidasi noi de cand nu ai mai avut?

Din păcate, băiatul nu-și mai amintește când și-a cumpărat ultima dată încălțăminte nouă.

La două case distanță, locuiește o altă familie cu 6 copii. Deși nevoia este mai mare, lista lor cu dorințe este și mai scurta.

Marian de 3 ani ar vrea doar o mașină galbenă, iar Ana de 2 ani dorește jucării și dulciuri.

Rep: „Ce fel de jucării? Ai păpuși?

Ana: „Nu”

Reporterul TeleM a vorbit cu Loredana, mama copiilor.

R: În câte camere locuiți?

Loredana: „Am holul, camera aceea de bună și cealaltă unde fac mâncare eu.”

Asociația Zâmbetul Nostru a demarat campania „ Fii și tu Moș Crăciun”. Au pornit din timp în identificarea copiilor care nu mai cred ca în acest an va mai veni Mos Craciun.

„Ne propunem să sprijinim minim 500 de copii. În fiecare an, creștem numărul copiilor. Este vorba despre campania «Fii și tu Mos Craciun». Este un proiect personal, am încercat să îl mențin, este al 4-lea an.”, a declarat Ciprian Mihalcea, directorul general al asociației.

Voluntarii au adunat scrisorile cu dorințele copiilor. Acestea așteaptă să fie adoptate de oameni cu suflet mare, care sunt gata să devina chiar ei Moș Crăciun pentru copiii nevoiași. Cei care doresc, îl pot contacta pe Ciprian Mihalcea, directorul general al asociației, chiar pe pagina de Facebook sau pot dona bani pentru ca voluntarii să îndeplinească dorințele fiecărui copil.

Cont de donații Asociatia Grupul Zâmbetul Nostru

RO26BTRLEURCRT0371769801

RO76BTRLRONCRT0371769801