Adolescent din Vatra Dornei cu piciorul amputat de tren adus cu elicopterul SMURD la Spitalul de Copii Sf. Maria

spitalul de copii

Medicii ieseni de la Spitalul Sf. Maria incearca sa mai realizeze o minune, dupa ce un adolescent de 15 ani din Vatra Dornei a fost adus cu elicopterul SMURD fiind victima unui accident feroviar. Tanarul nu a fost atent la traversarea caii ferate fiind cu castile in ureche si a fost acrosat de un tren.

Incidentul s-a petrecut in apropiere de Gara Vatra Dornei. Un echipaj medical l-a stabilizat pe minor in Compartimentul de Primiri Urgente a Spitalului din Vatra Dornei fiind recuperata si partea de picior amputata.

Minorul a fost transferat la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi fiind bagat direct in operatie.

”Pacientul a suferit un politraumatism prin accident feroviar. Are amputație traumatică de gambă stângă, un traumatism craniocerebral și contuzie toracoabdominala. Este în șoc traumatic, șoc hemoragic. Respiră spontan, este conștient. S- au instituit măsuri de suport vital, s-au făcut explorări imagistice. Pacientul este în blocul operator, unde echipa multidisciplinară formată din chirurg pediatru, chirurg plastician, ortoped, anestezist și neurochirurg vor decide atitudinea terapeutică. Se anticipează replantarea segmentului de membru amputat”, a declarat dr. Tamara Solange Roșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii.