ADN, primul partid politic pe tehnologie blockchain din Europa, lansat în România, menționat în plenul Parlamentului European.

foto_Catalin_Ivan

Europarlamentarul Cătălin Ivan a ținut astăzi un discurs în plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterii cu președintele Klaus Iohannis, înaintea preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene.

El a mulțumit președintelui României pentru mesajul pozitiv pe care l-a transmis la Strasbourg, într-un context complicat pentru România, atât pe plan intern, cât și internațional.

”După mai bine de 10 ani de tensiuni, de eșecuri, de crize, una după alta, este nevoie să arătăm cetățenilor europeni că am învățat din aceste greșeli. Vreau să vă mulțumesc că ați amintit de cei peste 100.000 de tineri excepționali din România care lucrează în industria IT, care dezvoltă proiecte pe blockchain, care folosesc tehnologiile moderne. Nu întâmplător, zilele acestea, s-a lansat în România primul proiect politic pe blockchain, primul partid blockchain din Europa. Îmi pun mari speranțe într-o Europă digitalizată pentru că prin digitalizare putem lupta împotriva corupției și împotriva sărăciei. Vreau să mulțumesc că ați amintit nu doar de unitatea Uniunii Europene, de importanța acestei unități, ci și de unitatea prin diversitate. Vă mulțumesc că v-ați întors la crezul primordial al UE, anume că uniți suntem mai puternici, dar uniți în diversitatea noastră, păstrând specificul național, păstrând valorile naționale.” – Cătălin Ivan, europarlamentar neafiliat, fondator al Alternativei pentru Demnitatea Națională.