Admitere la Universitatea de Arte din Iasi

arte

Universitatea Nationala de Arte„ George Enescu” din Iasi a dat start inscrierilor pentru anul universitar 2021-2022.  Spre bucuria absolventilor,  numarul locurilor a crescut in aceasta sesiune, sansele fiind mai mari pentru a deveni student la aceasta institutie de invatamant superior. Concurentii trebuie sa treaca peste cateva probe practice pentru a fi declarati admisi.

Universitatea de Arte din Iasi se afla in febra inscrierilor. Studentii si-au depus candidatura on-line la una din cele trei facultati dar trebuie sa depaseasca probele practice.

Conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, prorector Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi: „S-au incheiat inscrierile la Facultatea de Muzica 13-16. Incepand de astazi sunt probele practice, de pe 19 pana pe 22. La Facultatea de Teatru au fost intre 12-16 inscrierile si de pe 20-27 sunt probele practice si teoretice. In schimb, la Facultatea de Arte Plastice si Design avem doar probe on-line”.

Pentru admiterea de anul acesta sunt  270 de locuri la licență, 150 la master și 55 locuri pentru românii de pretutindeni. De asemenea, oferta educationala este foarte variata.

Conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, prorector Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi: „La Facultatea de Arte Plastice avem pictura si programul painting, cu predare in limba engleza. Apoi avem fotografie, videoprocesarea computerizata a imaginii, moda, design vestimentar. Arte textile, design textil, pedagogia artelor plastice si decorative pentru cei care aleg doar o cariera didactica, design grafic, arta murala. Conservare si restaurare, unde avem restaurare de pictura pe lemn, respectiv pictura icoane si restaurare pictura murala, dar si istoria si teoria artei. La muzica avem interpretare muzicala, instrumente. La teatru, in schimb, avem doua categorii: Artele spectacolului. Iar la Teatrologie, al doilea departament, avem management cultural in limba romana si engleza”.

Dupa sustinerea probelor absolventii vor afla in maximum 3 zile daca vor fi  studenti ai Universitatii Nationale de Arte din Iasi.