Admitere la UMF Iași fără media de la Bac

umf iasi

Sesiunea de admitere de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vine cu noutăți. Conducerea universității a decis ca începând cu acest an să nu se mai țină cont de media de la Bacalaureat a candidaților. Astfel, la concursul de admitere se va intra doar cu nota de la examenul scris.

În această perioadă are loc admiterea la UMF Iași. Candidații mai pot depune dosarele on-line până la data de 21 iulie, pentru una dintre cele patru facultăți din cadrul universității. Având în vedere că notele de la Bacalaureat nu au influențat foarte mult media de admitere, Senatul UMF Iași a decis să le elimine.

Noutatea mare a acestui an este faptul că nu se mai ia în calcul media de la Bacalaureat, la concursul de admitere. S-a eliminat media de la Bacalaureat din calculul mediei finale pentru că ponderea era nesemnificativă. În anii trecuți, nota obținută la Bacalaureat consta în proporție de 10% din media finală, s-a considerat că testul grilă care se dă pentru admitere rămâne cea mai obiectivă și relevantă cale de verificare a cunoștințelor candidaților, a spus Ivona Burduja, Purt. Cuv. UMF Iași.

Anul acesta sunt 820 de locuri la buget și 568 de locuri la taxă, cele mai multe fiind la Medicină – 553 și la Medicină Dentară – 124 de locuri. Candidații pot opta anul acesta pentru o nouă specializare.

O altă noutate care a apărut în acest an este legată de apariția unei noi specializări, de trei ani, în cadrul Facultății de Farmacie – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic pentru care sunt puse la bătaie 25 de locuri la buget și 25 de locuri la taxă, a mai spus Ivona Burduja, Purt. Cuv. UMF Iași.

Pe data de 24 iulie va avea loc proba scrisă pe baza căreia candidații vor fi admiși.