Admitere la Politehnica ieșeană

Universitatea-Tehnică-„Gheorghe-Asachi”-din-Iași

La Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iași a început prima sesiune de admitere. Pentru studiile de licență sunt disponibile peste 3600 de locuri, din care 2700 sunt la buget și 900 la taxă. Din locurile de la buget, 311 sunt pentru românii de pretutindeni. Cei interesați pot alege din cele 64 de specializări ale celor 11 facultăți. Admiterea se va ține exclusiv online, iar la final se vor trimite actele in original.

Angajații alături de studenții de la TUIASI au făcut pregătirile necesare sesiunii de admitere privind contextul pandemic. În acest an nu au avut loc întâlnirile în licee, dar au fost trimise către licee materiale publicitare și în mediul online s-au organizat Zilele Porților Deschise. 

Prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, Prorector Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași: „Este un moment pe care îl pregătim timp de un an de zile. V-am mai spus lucrul acesta, imediat cum se termină admiterea ne gândim la admiterea viitoare. Este un proces foarte important, foarte delicat care se pregătește cu foarte mare atenție de către o grămadă de lume”.

Pe langa numărul mare de amfiteatre, laboratoare cu echipamente performante și cele peste 4000 de burse care sunt la dispoziția elevilor, Politehnica din Iași oferă și piste de lansare pe piața muncii, datorită contractelor cu diferiți agenți economici, consultanță gratuită pentru proiecte internaționale, dar și spații de relaxare în campus.

Prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, Prorector Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași: „Universitatea noastră este racordată pe multiple direcții în societate. Este racordată la licee, este racordată la mediul economic, este racordată la tot ceea ce înseamnă realitate locală, factorii de decizie locali. Noi suntem prezenți în fel de fel de manifestări, fel de fel de activități, acțiuni”.

Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iași se află în topul celor mai bune unități de învățământ de profil din țară, dar și în clasamentele internaționale. 

Înscrierile din prima sesiune se vor termina pe 2 august, iar admiterea din toamnă se va ține în perioada 6-24 septembrie.