Admitere fără taxă la USAMV Iași

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi a eliminat in acest an taxa de înscriere la admiterea din luna iulie. Conducerea universitatii a decis sa elimine si testul grilă de la Facultatea de Medicină Veterinară. Admiterea la toate domeniile facultăților se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat.

Universitatea oferă peste 1500 de locuri la admiterea din iulie 2020, atât pentru studii de licență cât și pentru masterat. Numărul total de locuri aprobat de către Ministerului Educației și Cercetării pentru absolvenții de liceu este de 955, dintre care 650 locuri sunt cu finanțare de la buget, iar 305 locuri sunt cu taxă. Important de precizat este faptul că 25 de locuri de la buget sunt prevăzute pentru absolvenții liceelor din mediul rural.
Prof.univ.dr. Costel Samuil, prorector cu activitatea didactica: „La universitatea noastra deja avem cifrele primite de la Minister. Putem sa anuntam candidatii nostri ca vom scoate la licenta 650 de locuri la buget, 315 locuri la taxa, la toate cele 4 facultati din cadrul universitatii noastre. La master avem in jur de 410 locuri la buget si aproximativ 120 de locuri la taxa. La doctorat pentru cei interesati avem aici 40 de locuri finantate.”
Tinerii care doresc sa isi continue studiile, dar nu pot fi prezenti zilnic la cursuri, pot opta pentru admiterea la invatamantul la distanta.
„De asemenea, la invatamantul la distanta care este o forma destul de atractiva pentru o parte dintre candidati, mai ales pentru care si lucreaza si care doresc sa isi pastreze jobul dar sa se si perfectioneze, avem avem aici 75 de locuri la fiecare din cele 3 facultati care au acest program de studii.”
Toti cei care doresc sa fie studenti ai USAMV Iasi se pot inscrie doar pe baza de dosar si fara sa plateasca taxa de admitere.
„Dupa cum bine se stie, in acest an admiterea la universitatea noastra este fara taxa. Deci nu se percepe taxa pentru candidatii care doresc sa devina studentii nostri. De asemenea, admiterea se face doar pe baza de dosar la toate cele 4 facultati, inclusiv la medicina veterinara. Deci va conta in clasamentul final 50% nota la limba romana, 50% nota la o a doua discplina pe care candidatul si-o alege si la care, bineinteles, are cel mai bun rezultat.”
Pe langa un campus modern si bine organizat, viitorii studenti vor putea beneficia si de alte noutati pe care universitatea le-a preagatit:
” Ii asteapta aici in dealul Copoului un campus dornic de forfota studenteasca. Suntem pregatiti sa le oferim locuri de cazare in cele 5 camine pe care universitatea le are deja pregatite sa primeasca studenti. De asemenea, cantina este renovata, cu un lifting nou si dornica sa isi etaleze meniul pe care studentii nostri l-au aprecit intotdeauna si nu doar ei. Avem si o sala de tenis noua, deschisa de cateva luni, mai exact in luna februarie si care si ea ii asteapta pe studentii nostri sa vina sa le populeze si sa le valorifice cat mai bine se poate.”
Admiterea se face predominant online, pe o platforma speciala care a fost testata in perioada preinscrierilor.
„Candidatul isi face un cont, user, parola si apoi pas cu pas, foarte simplu se incarca documente la toate facultatile din Romania. Documente de identificare a persoanei, copie dupa buletin, copie dupa studiile pe care le-a absolvit, copie dupa diploma de Bacaluareat sau o adeverinta cu notele obtinute la Bacalaureat candidatul. Finalizeaza, valideaza inscrierea, iar cineva din universitate va verifica daca sunt toate documentele completate si va da ok-ul ca dosarul este complet.”
Admiterea la USAMV Iasi se desfasoara in perioada 13-24 iulie. Cei care nu au posibilitatea sa se inscrie online, pot veni pentru depunerea dosarului de amitere si la universitate. Cei care vor face acest lucru trebuie sa respecte masurile de protectie impuse in aceasta perioada.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!